Opinii: Din tara lui Papura Voda - platim de ne spetim si visteria e tot goala

Miercuri, 25 August 2010, ora 17:48
2788 citiri
Opinii: Din tara lui Papura Voda - platim de ne spetim si visteria e tot goala

In tara lui Papura Voda, unde platim de ne spetim, iar statul tot trage mata de coada, premierul a devenit curios, inca de acum un an, sa afle cam cu cate biruri cotizeaza romanii.

Ori nu le numarase inca nici un premier pana atunci, ori problema nu fusese prioritara, ori nu era inca nimeni curios sa stie in ce masura moare capra vecinului - asta nu putem sti.

Impozitele sunt mai lungi decat soselele

Cert este ca specialistii au numarat si au aflat cu o precizie matematica: plateam, in acel moment, 558 de biruri, adica ceva mai mult decat numarul de kilometri de la Bucuresti la Timisoara.

Afland multimea taxelor, insusi premierul Boc a facut o constatare halucinanta: "Ne costa mai mult sa le administram decat sa luam bani efectiv prin punerea lor in practica".

Ca sa reduca din ele si sa nu mai puna in practica luarea banilor de pe cele 552 biruri administrate cu atata cheltuiala de catre organele abilitate, specialistii s-au pus imediat la treaba, cu manecile suflecate.

Taxele din calendarul gregorian

In mod ciudat, comisiile n-au comunicat inca un rezultat clar si definitiv. Poate e prea multa munca pentru un singur an. Poate, tot numarand, comisia le-a gasit prea putine si, in loc de reducere, ar mai trebui adaugate cateva, macar cat kilometrajul de la Timisoara la Arad, ca sa fie linia completa.

Poate ca adevarul e undeva la mijloc sau poate nu e nicaieri, asta nu se poate ghici decat, tot poate, in cafea.

Totusi, zvonurile spun ca dupa atata amar de munca, respectivele comisii au redus cele 552 de taxe si impozite, la numai 342, adaugand insa altele 23 noi, care, adunate cu primele, dau un total de 365, cifra rotunda.

N-ar parea rotunda, pentru cine nu observa cum vom intra rapid in cartea recordurilor cand omenirea va afla ca am ajuns cu numarul impozitelor fix acolo unde a ajuns raposatul papa Grigore al XIII-lea cu numarul zilelor dintr-un an in calendarul care-i poarta numele.

Impozitul pe mireasa a scapat din vedere

Evenimentele insa se desfasoara cu atata repeziciune, incat e greu sa cantaresti daca, in cifrele de mai sus, intra si contributiile noi, unde beneficiarii cu drepturi de proprietate intelectuala au si inceput sa se calce in picioare ca sa depuna in termen declaratiile CAS, plus altele asemanatoare, imposibil de tinut minte pentru memoria scurta a un simplu intelectual impozabil.

Cu atat mai neclare sunt vestile despre impozitarea tarafurilor, a lautarilor, a cobzarilor, a scripcarilor si a tuturor participantilor la nunta cu dar, unde cu totii musca din tortul miresei, fara sa lase statului nici macar felia ce i se cuvine, conform legii.

Ar fi chiar imoral sa ramana neimpozitat tocmai tortul miresei, in timp ce, pentru rochia cu voal, se aplica deja un TVA de 24%.

Ce nu stie satul nu stie nici barbatul

In plus, ar mai fi la mijloc impozitul pe zestre pe nunta cu dar si chiar taxa pe mireasa, menite sa nu ramana statul niciodata in paguba, atunci cand toti ceilalti o duc intr-un chef si intr-un castig.

N-as zice ca toate acestea sunt uitate. Mai credibil ar fi ca, pentru asa ceva, tocmai se elaboreaza un studiu de fezabilitate, platit din fonduri europene. Fireste studiul il face un SRL autohton.

Daca, in rspectivul SRL, este actionar principal un primar, verisoara de-a doua a unui ministru, sau fosta sotie a unui viitor deputat, asa ceva nu va afla niciodata nimeni, nici macar ANI - persoana cea mai abilitata in acest sens.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#sistem impozitare Romania, #impozitare drepturi de autor, #Emil Boc impozite , #impozit venit