Ziare.com

Deutsche Welle: Bogatii, buni de plata?

de
Luni, 06 August 2012, ora 23:55

   

Deutsche Welle: Bogatii, buni de plata?
Oamenii cu venituri si averi mari ar trebui obligati sa contribuie mai serios la finantele statului - acesta este obliectivul prezentat la Berlin de mai multe organizatii.

Totul a pornit de la organizatia anti-globalizare Attac. Acesteia i s-au alaturat intre timp numeroase asociatii sociale, sindicate si alte grupari civice de la stanga spectrului politic. Obiectivul: impozite si taxe mai mari pentru bogati ar ajuta la depasirea actualei crize economice, la reducerea datoriilor si asigurarea statului social, scrie Deutsche Welle.

Jutta Sundermann, co-fondatoare a Attac Deutschland, critica dur actuala strategie de combatere a crizei din zona euro: "Inca de la criza datoriilor suferita de lumea a treia am vazut ca nu se poate iesi din criza doar prin economisiri". Solutia ar fi ca statele sa-si sporeasca veniturile.

Citeste mai mult despre Bogatii, buni de plata? pe Deutsche Welle.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1941 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

O alta solutie.

Marea "buba" a sistemului capitalist in general si mai ales a celui actual este distributia inechitabila (nu inegala,ca egalitate nu se poate si nu ar fi corecta) a bogatiei create prin munca.
Un "boss" castiga intr-un an cat salariatii lui castiga in cateva vietzi.Toti,"bossul" si restul,sunt impreuna creatorii valorii.Dar nu mai sunt impreuna atunci cand vine vremea distribuirii valorii.
In loc sa plateasca taxa peste venitul mediu (ex. in State peste $ 250.000)statului,care-i cheltuie aiurea,banii aceia sa fie impartiti celor care au contribuit la producerea lor,adica "gloatei"de salariatzi.Asta pune valoare ($$$) direct in mainile consumatorilor,creste clasa mijlocie,si usureaza de povara statul impovarat de programe sociale pentru cei cu venituri mici.
Exista o opinie printre cei cu venituri fff mari in State si in Canada."Da castig milioane,dar nu vreau sa-i dau statului,nu merita".Cred ca statul nu merita.Atunci da-i celor care-i merita,celor care i-au produs.
Sir Francis Bacon:-"Money is like muck,no good if not well spread".Francis Bacon nu a fost marxist sau comunist.N-a fost "red",nici macar "pink" n-a fost.
Ideea pare utopica?.Cred ca doar pare.

 

Ziare.

Am postat comentariul si a aparut deja instantaneu cu acel "semnaleaza comentariu nepotrivit"!.
Ceva nepotrivit in mesaj sau in felul cum se lucreaza la Ziare?.

 

Pentru 'KPK1'...

"Welcome to the club"!!!

1 Exista citiva fosti militieni angajati ca moderatori

2 Noi sintem AFARA, ei sint inca ACOLO

3 Ne urasc cu pasiune

4 Daca se-ntimpla ca atunci cind noi comentam, "EI" sa

fie 'in tura', comentariile noastre ori nu apar, ori

sintem penalizati cu cite 6 milioane de puncte pentru cine-stie-ce aiureala!!!

Este o singura solutie: ne mutam pe site-urile CU PLATA, unde

calicii si manelistii 'n-au loc'!!!!

Ce zici???

venituri?

Simplu: impozitati religia. Cei 25 de milioane de euro raportati drept "profit" de BOR sunt, de fapt, doar varful icebergului.

 

"nu se poate iesi din criza doar prin economisiri" si cum de altceva

nu suntem in stare, e bună si haiducia! Cum insă si din asta nu se obtine mai nimic, ca-ntotdeauna, se va ajunge tot la demolarea ordinei/dezordinei economice de pană la intrarea in "metronomic" repetabilele crize de la fiecare 80 ani si care durează cate 5 ani (60 luni).

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor