Ziare.com

Impozitul pe venit sa scada de la 16% la 10% - a votat Comisia de buget din Senat

Marti, 05 Octombrie 2010, ora 15:23

   

Impozitul pe venit sa scada de la 16% la 10% - a votat Comisia de buget din Senat
Membrii Comisiei pentru buget si finante din Senat au aprobat, marti, in unanimitate, scaderea cotei unice pentru impozitul pe venit de la 16% la 10%, a declarat presedintele Comisiei, senatorul Ovidiu Marian.

"Am mers pe exemplele altor tari din zona, Ungaria, Bulgaria, si nu vedem de ce in Romania nu s-ar putea face acelasi lucru. S-a dovedit, atunci cand s-a aplicat cota de 16 la suta, ca veniturile la buget nu au scazut ci au crescut. Scaderea cotei de impozitare a condus la incasari mai mari", a spus senatorul Ovidiu Marian.

Potrivit initiatorilor, aceasta propunere legislativa pentru modificarea Legii 571/2010 privind Codul Fiscal vizeaza stimularea economiei si atragerea investitiilor straine.

Astfel, senatorul Urban Iulian a apreciat ca, uitandu-se pe harta, un investitor strain ar vedea ca in Romania cota unica de impozitare este de 16 la suta, iar in Ungaria de 10 la suta, iar in aceste conditii ar alege "cu ochii inchisi" Ungaria care, in plus, are infrastructura si productivitate ridicata a muncii.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

"Romania ar fi practic rasa de pe harta economica est-europeana", in cazul in care propunerea legislativa ar fi respinsa, a avertizat senatorul Urban Iulian.

Votul senatorilor a fost dat in conditiile existentei avizului negativ al Guvernului, reprezentantii Ministerului Finantelor Publice (MFP) sustinand ca reducerea impozitului pe venit ar aduce pierderi bugetului de stat. Pentru anul 2011, acestia au estimat un impact negativ de 5,2 miliarde de lei.

La randul sau, senatorul Alexandru Mocanu a reamintit Comisiei controversele de acum cativa ani, cu colegii din PSD, legate de introducerea cotei unice de impozitare de 16 la suta, cand acestia afirmau ca 'va fi o gaura de 30.000 de miliarde lei la buget', ceea ce nu s-a intamplat.

Un raport favorabil l-a obtinut si proiectul legislativ prin care se indreapta o serie de erori si disfunctionalitati in activitatea de colectare a contributiilor la sistemele de asigurari sociale si clarifica unele notiuni cu privire la veniturile de natura profesionala, altele decat cele de natura salariala.

Este vorba despre proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.82/2010 pentru modificarea art.7 alin.(1), pct.2, sbpct 2.1 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal ti pentru modificarea art.III din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.58/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal si alte masuri financiar-fiscale (L648/2010).

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3833 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Vine acum opozitia cu o oferta mai buna:))

Ca ei se intelesesera la 16 %:)). Ce si-au luat-o in bot.Amuzant,poate relaxeaza fiscalitatea de tot.

 

Interesant

"Votul senatorilor a fost dat in conditiile existentei avizului negativ al Guvernului, reprezentantii Ministerului Finantelor Publice (MFP) sustinand ca reducerea impozitului pe venit ar aduce pierderi bugetului de stat. Pentru anul 2011, acestia au estimat un impact negativ de 5,2 miliarde de lei."
Interesant de vazut cum joaca guvernul - joaca tare si vine FMI-ul si iar ne bate cu nuiaua ca nu ne-am facut temele si ne pune sa mai taiem din salarii cu inca 25% sau ignora hotararea comisiei de buget.

Cei mai mari hoti din Romania sunt portocalii pedelisti, dar si cei mai mari ***!

Culmea, cei mai mari retardati dar si cei mai mari hoti, ptiuuu!

........

Poi nu ar fi mai bn sa se construiasca si la noi infrastructura si sa se atraga investitii?! Chiar daca scadem cota unica la 10%, investitotrii tot ar alege alte tari, avem alte sectoare care trebuie imbunatatite. Nu cred ca este momentul acum.

 

Ultimul ceas

Din pacate Romania a fost scoasa de pe harta marilor investitii de incompetenta guvernelor din ultimii 10 ani . Instabilitatea legislativa , coruptia , sistemul clientelar de alocare a contractelor din bani publici sunt realitati triste , dar adevarate . Singurul posibil atu al Romaniei ar fi un sistem de taxe si impozite mai atractiv decat in alta parte , dar si aici sunt altii care ne-au luat-o inainte : Ungaria , Bulgaria . Trezirea domnilor guvernanti , este ultimul ceas pentru economia Romaniei!

 

HR 24

Exista un proiect de lege in congresul USA si se numeste HR 24 sau Fair Tax care propune un nivel de taxare de 23% aplicat o singura data-la vinzarea produsului finit-si numai pentru produsele noi.A fost studiat foarte amanuntit si s-a constatat ca acest nivel este suficient pentru intretinerea guvernului si produce si un mediu economic foarte propice investitiilor si a mediului de afaceri. Elilmina toate birocratiile privitoare la finante si controale,totul se rezuma la colectarea acelui procent de catre vinzatorii finali. O singura problema -POLITICIENII PIERD PUTEREA ASUPRA PERSOANELOR-

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor