Puteti completa un formular 230 pentru sprijinirea unui ONG

Vineri, 24 Aprilie 2015, ora 08:30
3481 citiri
Puteti completa un formular 230 pentru sprijinirea unui ONG
Foto: stiri.apropotv.ro

Formularul 230 este declaratia pusa la dispozitie de ANAF care se depune de catre cei care realizeaza numai venituri salariale prin care acestia pot sustine activitatea unui ONG.

Completarea unui formular 230 nu este obligatorie, asa cum e cazul formularului 200, impozitul datorat fiind deja stabilit la angajator.

Cu toate astea, prin completarea declaratiei fiscale 230 puteti realiza redirectionarea a 2% din impozitul pe care oricum il platiti statului roman catre un ONG a carui activitate doriti sa o sprijiniti.

Formularul pus la dispozitie in acest articol are completate campurile corespunzatoare cu detaliile Fundatiei Refresh, ONG cu o sustinuta activitate caritabila in ultima perioada, dupa cum puteti vedea pe site-ul fundatiei.

Prin intermediul formularului 230 puteti opta pentru orice alta organizatie non-profit, completand campurile corespunzatoare cu numele, codul de identificare fiscala si cont bancar IBAN, si depunand la ANAF direct sau trimitand formularul prin posta ca si scrisoare recomandata.

Formulare necompletate puteti gasi la sediile ANAF de care apartineti sau pe site-ul ANAF.

Este o modalitatea simplu, fara costuri suplimentare, de a ajuta anual una din miile de fundatii sau asociatii care au nevoie sa isi finanteze proiectele si programele pe care le desfasoara.

Puteti depune formularul 230 completat pana pe 25 mai 2015 pentru veniturile realizate in 2014.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#redirectionare impozit formular 230, #formular 230 2015, #redirectionare venit ONG, #impozit venit ANAF , #impozit venit