Seitan: Cine nu reuseste sa depuna la timp declaratiile nu va fi penalizat (Video)

Miercuri, 25 August 2010, ora 10:06
3368 citiri
Seitan: Cine nu reuseste sa depuna la timp declaratiile nu va fi penalizat (Video)
Foto: Arhiva

Persoanele care obtin venituri din activitati independente si nu apuca sa-si depuna declaratiile la Casa de Pensii si Casa de Somaj nu vor plati amenzi, a declarat, miercuri, ministrul Muncii, Mihai Seitan.

"S-a nascut in presa un atac nejustificat la adresa efectuarii acestor plati", a spus Seitan, intr-o conferinta de presa.

"Daca vizualizati Casa de Pensii Bucuresti, nu sunt mai multe de 30-40 de persoane, deci este cu totul falsa aceasta isterie care se creeaza. Toata saptamana pot sa-si depuna si chiar dupa aceea, pana cand o sa se intre intr-un normal. Penalizarile sunt facute pentru momentul in care, dupa ce tot sistemul este pus la punct, se va vedea o rea-credinta", a adaugat ministrul Muncii.

Astfel, potrivit spuselor sale, cei care nu stiu sa-si completeze declaratiile vor primi ajutor, existand, de asemenea, posibilitatea trimiterii declaratiilor prin posta.

Intr-o interventie ulterioara la Antena3, Seitan a explicat ca in perioada 23-25 este, de obicei, o mai mare aglomeratie pentru ca si firmele depun acte si angajatii isi trimit declaratiile, dar a spus ca nu este o problema pentru ca atat casele de pensii cat si agentiile de somaj au deschis mai multe ghisee si au prelungit programul de lucru. "In general oamenii nu vin in timpul lunii, asteapta ultimele zile", a explicat el aglomeratiile din aceasta perioada.

Ministrul Muncii a reamintit de situatii similare din alti ani, cand au mai fost astfel de "socuri", cum a fost cazul recalcularii pensiilor in 2005, cand aglomeratia a fost mult mai mare decat acum si cand sistemul s-a asezat in cateva luni.

Seitan a dat asigurari ca cei care se vor dovedi de buna credinta nu vor fi penalizati, o luna doua pana se pune la punct sistemul, iar in cazul in care vor fi constatate anomalii in declaratii oamenii vor fi chemati ulterior sa le puna la punct.

In plus, el a dat asigurari ca toti cei care platesc contributii la somaj, pensii sau asigurari de sanatate vor beneficia de aceste prestatii, chiar daca sunt pe drepturi de autor.

Seitan a adaugat ca vor fi aprobate, miercuri, niste imbunatatiri ale normelor de aplicare, in cadrul sedintei de Guvern.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#declaratii venituri independente, #Mihai Seitan declaratii Casa Pensii, #venituri activitati independente , #impozit venit