Seitan: Declaratiile de venit vor putea fi trimise online din 25 septembrie (Video)

Joi, 26 August 2010, ora 10:38
3384 citiri
Seitan: Declaratiile de venit vor putea fi trimise online din 25 septembrie (Video)
Foto: Money Channel

Persoanele care obtin venituri din activitati independente vor putea depune online declaratiile pentru pensii si somaj, platile putandu-se efectua si prin intermediul site-ului e-Romania, de la sfarsitul lunii septembrie.

"Sistemul este in curs de executie, in colaborare cu Ministerul Comunicatiilor. Termenul este sfarsitul lui septembrie, probabil pe 25", a spus ministrul Muncii, Mihai Seitan, joi, in cadrul unei conferinte de presa.

Doar 5 - 10 la suta din persoanele ce obtin venituri din activitati independente si care ar fi trebuit sa se duca sa-si depuna declaratiile pentru pensii si somaj au facut acest lucru, potrivit ministrului Muncii.

"Numarul celor care au venit, din total, nu reprezinta fata de un potential de cateva sute de oamenii ce lucreaza pe drepturi de autor, PFA, conventii civile, se ridica la sub 5 - 10%", a spus Seitan, joi, in cadrul unei conferinte de presa.

Fara amenzi pana nu se reglementeaza sistemul

Ministrul Muncii a reamintit ca nu vor fi date amenzi pentru cei care vin saptamana aceasta sau saptamana urmatoare sa-si depuna declaratiile.

"Sunt situatii de forta majora, in care o persoana nu poate sa vina sau sa plateasca si nu o sa dai amenzi in cazul in care o persoana intarzie o zi sau doua din motive obiective", a spus Seitan.

"Incurajez faptul sa vina toata lumea sa depuna. Nu incerc sa omor sau sa penalizez pe cineva de dragul penalizarii. Incerc sa atrag oamenii in sistem. De aceea se insista ca lucrurile sa se transeze intr-un timp pe care eu nu-l pot estima. S-ar putea sa vina si mai putin oameni de acum inainte. In momentul in care o sa comparam cu baza de date a ANAF-ului si o sa vedem ca sunt unii care nu au venit, atunci o sa luam caz cu caz si o sa analizam", a adaugat ministrul Muncii.

De asemenea, Seitan a tinut sa precizeze ca declaratiile nu trebuie facute in fiecare luna, asa cum s-ar fi putut intelege, ci o singura data, urmand ca, ulterior, aceastea sa fie modificate in cazul in care exista schimbari in datele sau veniturile persoanei respective.

Cifrele vehiculate nu sunt reale

De altfel, ministrul Muncii insista ca "haosul" legat de cozile de la Casa de Pensii, de exemplu, a fost creat de presa.

"Se vehiculeaza cifre care nu sunt reale. Nu stau 500.000 de oameni la cozi. Azi nu o sa gasiti cozi, din cate am fost informat. Dimineata erau 20 - 30 de persoane la Casa de Pensii, la somaj erau 3", a spus Seitan.

Potrivit presedintelui Casei Nationale de Pensii, Doina Parcalabu, doar 15.634 de persoane si-au depus declaratia la nivel national, din care 2.420 in Bucuresti, 2.709 in Cluj si 1.088 in Timisoara.

In schimb, pentru somaj, si-au depus declaratiile 36.604 persoane, din care 15.000 in Bucuresti, 4.500 in Cluj si 1.477 in judetul Prahova.

De altfel, Parcalabu sustine ca aglomeratia creata la Casa de Pensii Bucuresti a fost din cauza persoanelor care venisera sa-si ridice biletele de tratament.

Potrivit lui Mihai Seitan, urmeaza a se face o comparatie intre registrele CNPAS si Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, pentru a se vedea daca exista persoane care si-au depus ambele declaratii.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#Mihai Seitan drepturi autor, #declaratii Casa Pensii, #declaratii somaj , #impozit venit
Comentarii
Poza SemiDocta
SemiDocta
rank 1
sa vezi si sa acuzi inalta deontologie a marilor jurnalisti Antena3 si Irealitatea, care, in loc sa se documenteze, aprioric, intervievand pe Seitan si apoi mediatizand aspectele legate de plata DA au lasat mai intai cozile, doua zile, sa innebuneasca