Taxa de 75% pe veniturile mari, aprobata de deputatii din Franta

Sambata, 20 Octombrie 2012, ora 09:12
2053 citiri
Taxa de 75% pe veniturile mari, aprobata de deputatii din Franta
Foto: AFP

Deputatii francezi au votat, vineri, emblematica taxa de 75% pentru persoanele cu venituri foarte mari, anuntata de Francois Hollande in timpul campaniei sale prezidentiale si criticata de dreapta ca fiind o masura "simbolica" si care "va aduce incasari reduse".

Acest impozit vizeaza pe o perioada de doi ani veniturile pe contribuabil mai mari de un milion de euro anual. Taxa va afecta aproximativ 1.500 de persoane care vor plati in medie 140.000 de euro in baza ei, incasarile fiind estimate la 210 milioane de euro anual, transmite AFP.

Ministrul bugetului, Jerome Cahuzac, a dat asigurari ca aceasta contributie "legitima" nu este "confiscatorie".

"Fiecare trebuie sa contribuie potrivit mijloacelor sale" la efortul cerut francezilor, a subliniat el. "De ce o impozitare exceptionala timp de doi ani? Pentru ca este vremea redresarii", a adaugat Cazuhac.

"Asta le va permite membrilor Guvernului sa mearga duminica seara la televiziune si sa spuna. Toata lumea stie ca nu va aduce niciun venit si ii va determina sa plece pe o parte dintre cei care castiga acei bani", a acuzat fostul ministru de dreapta al locuintelor Benoist Apparu.

Pentru colegul sau Eric Woerth, fost ministru al bugetului in perioada mandatului lui Nicolas Sarkozy, "75% este un impozit punitiv", iar "paradoxul este considerabil: vom taxa enorm o categorie redusa de indivizi, fapt ce va aduce venituri modeste si care cu siguranta ii va determina pe unii dintre acestia sa plece".

Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#taxa venituri mari Franta, #Franta impozit avere , #impozit venit