TV Ziare.com: Septembrie, luna in care vom afla ce se intampla cu impozitele

Marti, 22 Iunie 2010, ora 16:57
1373 citiri
TV Ziare.com: Septembrie, luna in care vom afla ce se intampla cu impozitele
Foto: TV Ziare.com

Romanii vor afla daca vor fi majorate impozitele si taxele in luna septembrie, dupa ce va fi realizata o evaluare a bugetului pentru primul trimestru, potrivit senatorului PNL Varujan Vosganian, presedinte al Comisiei Economice, Industrii si Servicii din Parlament.

"Raspunsul il vom sti in septembrie, cand vom avea o evaluare clara a bugetului pentru primul trimestru. Evaluarile de pana acum arata ca deficitul va fi mai mare de 7%, iar datoriile vor fi de peste 50 de miliarde de euro, ceea ce inseamna cresterea inevitabila a taxelor", a spus Varujan Vosganian, la TV Ziare.com.

Potrivit fostului ministru, Guvernul ar trebui sa se concentreze pe sprijinirea micilor intreprinzatori si trebuie sa puna accentul pe relansarea economica si pe crearea locurilor de munca.

In plus, senatorul PNL nu este de acord cu taxarea suplimentara a drepturilor de autor, spunand ca "limiteaza o categorie larga de oameni".

De asemenea, Vosganian a mentionat ca, la inceputul lunii iulie, PNL va prezenta o platforma de guvernare, in care va fi explicat un nou sistem social si de sanatate, dar si noi politici industriale si agricole.

"Deficiul bugetar trebuie sa fie mai mic decat fondurile pentru investitiile publice. Nu te atingi de pensii, nu te atingi de salarii. Poti discuta cu sindicatele sa renunte la al 13-lea salariu pentru o perioada. Salariul e forma prin care o persoana se raporteaza la societate", a explicat Vosganian.

Alegeri in 2011?

Senatorul PNL nu a ratat ocazia sa critice partidul de la guvernare, fiind convins ca trebuie sa se organizeze alegeri anticipate la inceputul anului viitor.

"Din pacate, in 2009, Guvernul s-a comportat ca si cum economia ar fi fost inca in crestere. PD-L este un fel de registru al comertului, este un partid amoral, cu totul dispretuitor", a comentat Vosganian.

Cea mai buna formula ar fi ca Guvernul Boc sa isi dea demisia si, in loc, sa fie pus un Cabinet de tehnocrati, care sa asigure guvernarea pana la inceputul anului urmator, dupa ce se realizeaza bugetul.

"In momentul de fata trebuie sa cada Guvernul Boc. Si-a epuizat resursele, nu mai au credibilitate. Daca romanii simt ca cineva cu incredere ii conduce, ii vor urma", a incheiat Vosganian.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#majorare taxe, #majorare impozite, #Varujan Vosganian impozite , #impozit venit