Vladescu: Nu este un capat de tara daca a existat o eroare la un ghiseu

Miercuri, 25 August 2010, ora 14:58
1403 citiri
Vladescu: Nu este un capat de tara daca a existat o eroare la un ghiseu
Foto: Arhiva

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a afirmat, miercuri, ca nu este un capat de tara daca a existat o eroare la un anumit ghiseu in cazul persoanelor care au fost nevoite sa-si depuna declaratiile pentru drepturi de autor.

"Lupta cu evaziunea fiscala este ceva care ne dorim cu totii, inclusiv pe piata muncii incercam sa punem ordine. Daca a existat o eroare la un ghiseu si s-a publicat un cont gresit, o vom corecta. Nu este un capat de tara ca ati gasit un ghiseu unde a fost o eroare.

Aceasta luna este prima luna de aplicare, toate aceste lucruri mai complicate vor fi corectate, pentru ca este un proces", a declarat Vladescu, la finalul unei intrevederi cu artistii care a avut loc la Palatul Victoria, in prezenta premierului Emil Boc, vicepremierului Marko Bela si a ministrului Culturii Hunor Kelemen.

Cat priveste cozile de la ghisee unde se depun declaratiile de drepturi de autor, Vladescu se declara sceptic fata de faptul ca ele ar fi chiar atat de mari pe cat relateaza mass-media.

"In mod normal, ar fi trebuit sa fie cateva mii de oameni, nu cateva sute de oameni asa cum spuneti dvs. (mass-media - n.r.), iar aceste cateva sute de oameni ar trebuie sa treaca pe modalitatile corecte de plata care inseamna ca pentru munca care se presteaza in anumite domenii sa fie contract de munca, iar pentru cei care desfasoara activitati independente sa fie formula de activitate independenta", a spus ministrul Finantelor.

Ministrul a adaugat, in context, ca nu crede ca sunt 500.000 de persoane care sunt platite pe drepturi de autor, asa cum s-a vehiculat in presa.

"Iertati-ma ca va intreb: sunteti sculptor, scriitor, poet? Este de vazut daca dvs. sunteti platita in mod corect pe drepturi de autor sau daca modalitatea in care sunteti dvs. platita este o modalitate de evaziune fiscala. (...) Intr-o zona in care s-a facut evaziune fiscala pe piata muncii, dvs. sustineti ca ceea ce incercam noi sa facem este gresit, este in neregula. (...) Pe de-o parte, vorbiti despre faptul ca in Romania nu se asigura sanatatea la nivelul care dorim, dar doriti ca foarte multa lume sa fie exonerata de la plata contributiei la fondul de sanatate", i-a raspuns Vladescu unui jurnalist, interesat de masurile ce se iau pentru a elimina coada de la ghisee.

#sebastian vladescu, #cozi ghisee drepturi autor , #impozit venit