Voiculescu cere impozitarea averilor de la 1 septembrie

Joi, 29 Iulie 2010, ora 14:02
1760 citiri
Voiculescu cere impozitarea averilor de la 1 septembrie
Foto: Arhiva

Dan Voiculescu, vicepresedintele Senatului, ii cere premierului Emil Boc sa introduca impozitul pe averile mari de la 1 septmebrie.

"Sustin fara rezerve initiativa Guvernului de a introduce un impozit suplimentar pentru marile averi. Consider ca este natural si necesar ca persoanele care si-au obtinut prosperitatea prin munca, talent sau noroc in perioada de crestere economica, sa contribuie suplimentar la efortul national de depasire a crizei", scrie Dan Voiculescu, in scrisoarea publica postata pe blogul sau.

"Dincolo de meritele individuale, marile averi ale Romaniei s-au construit in interiorul si cu resursele economice si umane ale societatii romanesti. In consecinta, intr-un moment de acuta recesiune economica, proprietarii acestor averi au responsabilitatea de a intoarce ajutorul primit", a adaugat Voiculescu.

Astfel, vicepresedintele Senatului cere ca, pana la 1 august 2010, sa fie stabilite clar criteriile in functie de care vor fi selectate averile asupra carora se va introduce un impozit suplimentar.

Apoi, in perioada 1-10 august 2010, sa existe intalniri cu reprezentantii marilor contribuabili privati, carora sa le fie prezentata masura si sa li se solicite sa o accepte si sa o sprijine. "Cei de buna credinta va vor sustine, ceilalti trebuie atent monitorizati si obligati sa-si achite datoria fata de societatea romaneasca", a spus Voiculescu.

"De la 1 septembrie 2010, introduceti impozitul suplimentar pentru marile averi prin Ordonanta de urgenta - un demers exceptional necesita solutii exceptionale", a adaugat el.

"Nu mai avem timp. Renuntati la operatiuni de cosmetizare menite sa protejeze camarila de partid. Renuntati la campanii indreptate impotriva categoriilor sociale vulnerabile - pensionari si salariati. Renuntati la demersul absurd de a lua de la cei care n-au. Cautati-va resursele acolo unde acestea exista din abundenta. Impozitati rapid, inteligent si impartial marile averi", si-a incheiat Voiculescu scrisoarea catre premier.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
#Dan Voiculescu impozit averi, #impozit averi mari , #impozit venit