Adrian Radulescu: TVA-ul la produsele agroalimentare ar trebui redus cu 20%

Miercuri, 15 Februarie 2012, ora 20:53
1749 citiri
Adrian Radulescu: TVA-ul la produsele agroalimentare ar trebui redus cu 20%
Foto: Ziare.com

Taxa pe valoarea adaugata (TVA) la produsele agroalimentare ar trebui redusa la 3-4%, fata de 24% cat este in prezent, la inceputul mandatului urmatorului guvern, a declarat, miercuri, deputatul PDL Adrian Radulescu, fost secretar de stat in Ministerul Agriculturii.

Ialomitianu: Guvernul nu va reduce TVA la alimente

"In opinia mea, cea mai buna varianta ar fi reducerea TVA la 3-4%, cum este in alte state UE, in Polonia spre exemplu, si care ar asigura iesirea agriculturii din zona neagra, nefiscalizata.

Trebuie indeplinite doua lucruri - Romania sa stea bine financiar si trebuie curaj. O astfel de initiativa este influentata de politic, nu poate fi luata decat la inceputul mandatului unei noi guvernari", a explicat Radulescu, prezent la o sesiune privind fiscalitatea in agricultura, in cadrul Conferintei Directorilor Financiari, organizata de Forum Invest.

Deputatul democrat-liberal a atras atentia ca nu se pune problema reducerii TVA la alimente cat timp Romania este intr-un acord cu FMI, motiv pentru care politicile nu trebuie facute de azi pe maine, mai ales cand vorbim despre "o chestiune de dezbatere nationala" cum este reducerea TVA: "Trebuie sa ne pregatim pentru ce va urma, pentru exercitiul 2014-2020 al Politicii Agricole Comune a UE. Trebuie o relansare imediat ce criza va lua sfarsit".

Ilie Sarbu: Scaderea TVA la alimente, o fumigena cu iz de minciuna

Radulescu a adaugat ca o dezvoltare moderna a agriculturii nu se poate face fara politici fiscale, iar ceea ce "apasa" azi pe agricultura romaneasca este nivelul ridicat de TVA, in contextul unei piete europene libere, cu TVA zero la comertul intracomunitar si cu TVA de 2-3% sau 4-5% in comertul interior cu produse agricole in cele mai multe state membre ale UE.

Citește și:
Moțiune simplă împotriva ministrului Bode: ”Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili”
Moțiune simplă împotriva ministrului Bode: ”Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili”
USR şi Forţa Dreptei vor depune moţiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode, „pentru eşecul înregistrat în procesul de aderare la Schengen”, a anunţat Ludovic...
Bode invocă detașat intrarea în Schengen în martie: ”Nu s-a pus problema decuplării de Bulgaria”
Bode invocă detașat intrarea în Schengen în martie: ”Nu s-a pus problema decuplării de Bulgaria”
Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat că o decizie privind aderarea României la spaţiul Schengen poate fi luată la Consiliul JAI care este programat să aibă loc în luna martie. El...