Adrian Vasilescu: Scaderea TVA nu e posibila, ci obligatorie

Miercuri, 07 Iulie 2010, ora 20:51
5922 citiri
Adrian Vasilescu: Scaderea TVA nu e posibila, ci obligatorie

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, spune ca revenirea la TVA de 19% este obligatorie deoarece nu face decat sa descurajeze consumul.

El a precizat ca Guvernul a facut bine ca nu s-a atins de impozitele pe munca si profit, dar trebuia sa aleaga intre scaderea salariilor cu 25% si majorarea TVA.

"Guvernul a ales bine. Nu s-a legat de cele directe (n.r. impozite), dar a lovit in cele indirecte. Intr-un moment in care Romania e de sapte trimestre in recesiune, aceasta masura loveste si mai tare consumul", a declarat Adrian Vasilescu la Realitatea TV.

Guvernul trebuie sa renunte la cota TVA de 24% deoarece romanii au fost deja afectati de reducerea salariilor cu 25%, este de parere consilierul BNR.

"Consumul e descurajat de cresterea TVA in primul rand, iar reducerea cu 25% a salariilor duce iar la reducerea consumului. Trebuie sa renunti la ceva. Trebuie sa scapi de TVA. Nu e o vad probabila. O vad obligatorie", a adaugat Vasilescu.

Declaratiile oficialului BNR vin dupa ce presedintele Traian Basescu a declarat intr-o emisiune la Radio Romania Actualitati ca majorarea TVA a fost o greseala.

Basescu: Din 2011 Guvernul sa introduca impozit pe orice venit, inclusiv pe pensii

"O spun acum public prima data dupa ce a luat Guvernul decizia, nu sunt un sustinator al cresterii TVA. In opinia mea a fost o greseala pentru ca nu a operat exact acolo unde este cancerul in buget.

Avem doua zone cancerigene: procentul extrem de ridicat cu salariile din bugetul de stat si procentul extrem de ridicat din veniturile bugetului de stat pe care le utilizam in zona sociala", a declarat seful statului, miercuri, la RRA legat de masura Guvernului de a majora TVA-ul cu 5% ca solutie pentru a aduce bani la buget dupa ce CCR a declarat neconstitutionala reducerea cu 15% a pensiilor.

Seful statului a reluat o idee mai veche de-a sa, sustinand impozitarea tuturor veniturilor. "Sper ca de la 1 ianuarie, Guvernul sa nu vina cu alta masura de genul marim TVA-ul, ci sa sa introduca impozit pe orice venit, inclusiv pe pensii", a declarat presedintele, la RRA.

Citeste si:
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Prin modestia și discursurile sale, președintele Republicii Moldova Maia Sandu se bucură de o popularitate uriașă atât la Chișinău, cât și în România, acolo unde tot mai mulți se...
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Sorin Oprescu a fost primarul Bucureștiului începând din 2008 până în 2015, an în care a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție după ce a primit o mită de 25.000 de euro,...
Comentarii
AIUREA AIUREA
rank 5
SA SE MAI TAIE CU 25% SALARIILE CELOR DE LA BNR ! IAR DACA NU LE CONVINE, SA PLECE ! SA VEDEM CINE II ANGAJEAZA !