Boureanu: O TVA de 22 % e de preferat oricarei majorari a cotei unice

Joi, 06 Mai 2010, ora 12:18
1425 citiri

Vicepresedintele PD-L Cristian Boureanu sustine ca Guvernului Boc ii va fi foarte greu sa evite cresterea TVA la 22 la suta si ca venitul minim garantat trebuie regandit.

"E varianta cea mai la-ndemana pentru ca este o taxa care se colecteaza in cel mai mare grad si genereaza foarte usor venituri la bugetul de stat. O TVA de 22 la suta e de preferat oricarei majorari a cotei unice. Ar fi o greseala economica si politica renuntarea la cota unica sau majorarea ei sau cresterea impozitului pe profit, ar insemna un esec de proportii al guvernelor de dreapta", a declarat Boureanu pentru Gandul.

In opinia acestuia, o alta solutie ar fi largirea bazei de impozitare prin masuri precum introducerea unui impozit intre 100 si 200 de euro pe hectarul de teren arabil nelucrat. Un astfel de impozit ar determina fie colectarea de bani la buget, fie va incuraja intrarea terenurilor in circuitul agricol.

Boureanu mai propune ca venitul minim garantat sa fie regandit, in conditiile in care exista familii in care de ani de zile nu lucreaza niciun membru si incaseaza chiar si 3 - 4 milioane pe luna si familii formate din un parinte si un copil, unde parintele munceste din greu tot pentru 4 milioane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#Cristian Boureanu, #majorare TVA, #crestere cota unica, #majorare taxe , #tva