Camera Americana de Comert cere renuntarea la cresterea TVA

Joi, 01 Iulie 2010, ora 15:57
1759 citiri
Camera Americana de Comert cere renuntarea la cresterea TVA

Camera Americana de Comert din Romania isi exprima public ingrijorarea cu privire la modul in care Executivul a decis sa schimbe legislatia privind fiscalitatea.

Mai mult, acestia recomanda autoritatilor de la Bucuresti, revenirea de urgenta asupra deciziei de crestere a TVA, sau in cel mai rau caz de limitare a aplicarii acesti masuri in anul 2010, pentru ca impactul asupra mediului de afaceri va fi devastator.

Precizarile au fost facute de presedintele Camerei Americane de Comert, Sorin Mandrutescu, citat de Radio Romania Actualitati.

Punctul de vedere al reprezentantilor Camerei Americane de Comert a fost facut public inca de miercuri, si a fost postat si pe site-ul institutiei.

Camera Americana de Comert (AMCHAM) din Romania trage un semnal de alarma privind ordonantele adoptate recent de guvern in ceea ce priveste fiscalitatea si evaziunea fiscala, specialistii afirmand ca deciziile Executivului s-au luat pripit, fara o analiza riguroasa asupra impactului economic.

Presedintele AMCHAM Romania, Sorin Mandrutescu, spune ca lipsa de coordonare la nivel politic afecteaza increderea investitorilor.

"In ultima perioada, asistam la numeroase incercari ale autoritatilor de a solutiona problemele acute ale economiei, insa, de asemenea, constatam o lipsa de coordonare si de aliniere la nivelul factorilor de decizie, precum si tergiversarea deciziilor datorate neasumarii acestor decizii, din punct de vedere politic. Am dori sa atragem atentia ca un astfel de mod de lucru afecteaza increderea investitorilor, prezenti si potentiali, in mediul de afaceri local si are deja consecinte la nivel economic si social", a declarat Sorin Mandrutescu, citata de RRA.

AMCHAM recomanda o serie de masuri, printre care mentinerea cotei unice de impozitare a venitului, revenirea asupra deciziei de crestere a TVA-ului sau cel putin limitarea acestei modificari la anul 2010.

Camera Americana de Comert in Romania este una dintre cele mai importante organizatii a investitorilor straini din Romania, are peste 300 membri si reprezinta investitii de peste 10 miliarde dolari si peste 150.000 locuri de munca.

Si ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein a criticat masura Guvernului Boc si sustine ca Romania nu poate avea o revenire economica sustenabila, crescand taxele:

"Inteleg ca, acum, lipsa banilor este cea mai mare problema a guvernului. Dar, nu puteti avea o revenire economica sustenabila, crescand taxele. Nu asa cresc economiile".

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Camera de Comert TVA, #renuntare crestere TVA , #tva