Ziare.com

Camera de Comert saluta propunerea pentru plata TVA la incasarea facturii

Luni, 16 Iulie 2012, ora 20:47

   

Camera de Comert saluta propunerea pentru plata TVA la incasarea facturii
Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) considera ca plata TVA la incasare pentru firmele cu cifra de afaceri de maximum 500.000 de euro este o masura necesara si oportuna pentru mediul de afaceri din Romania, cu precadere pentru sectorul intreprinderilor mici si mijlocii, care va influenta direct 92% din firmele active.

"Camera Nationala isi exprima speranta ca aceasta decizie, asupra careia FMI a fost informat, va fi aprobata in cel mai scurt timp. Sistemul Cameral isi exprima satisfactia fata de masura anularii timp de un an a platii contributiilor la bugetele de sanatate, pensii si somaj de catre patronii firmelor care vor angaja someri cu varsta mai mica de 25 ani sau persoane de peste 55 ani.

Consideram ca facilitatea recent propusa spre aprobare catre FMI, prin care TVA va fi eligibil pentru decontare si in cazul proiectelor finantate din fonduri UE este o masura destinata simplificarii accesului la fondurile europene si a facilitarii implementarii proiectelor finantate prin instrumentele structurale si de coeziune sociala", apreciaza conducerea CCIR.

Plata TVA la incasarea facturii - propunere a Guvernului pentru FMI

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

De asemenea, CCIR considera ca faptul ca plafonul de deductibilitatea TVA va creste de la 20% la 50% in cazul investitiilor in domeniul cercetarii-dezvoltarii dovedeste receptivitatea Guvernului fata de solictarile oamenilor de afaceri de stimulare a investitiilor in noi tehnologii, exprimta in cadrul unei intilniri a Premierului cu mediul de afaceri, la sediul CCIR.

Conform reprezentantilor Camerei nationale, toate aceste propuneri, sunt masuri "care nu costa nimic", ci sunt menite sa stopeze evaziunea fiscala si economia gri, au vizat multiple domenii de activitate, recunoscand importanta primordiala a atragerii de investitii in noi tehnologii, in vederea cresterii competitivitatii Romaniei pe pietele internationale.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1639 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pentru cine vinde e bine dear e rau pentru cumparator

. Asa ca unora le faci bine saltora rau.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor