Chitoiu: Vrem sa reducem TVA sau CAS de la 1 ianuarie

Joi, 04 Aprilie 2013, ora 16:47
2493 citiri
Chitoiu: Vrem sa reducem TVA sau CAS de la 1 ianuarie

Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a declarat, joi, ca Guvernul vrea sa reduca TVA sau CAS incepand cu 1 ianuarie 2014.

Afirmatiile sale au fost facute in cadrul intalnirii cu membrii Camerei de Comert Americane in Romania (AmCham).

Conform unui comunicat al Ministerului Economiei, el a reconfirmat intentia Guvernului, asumata in programul de guvernare, de a reduce, daca evolutia economica va permite, nivelul contributiilor sociale cu 5 puncte procentuale si a TVA de la 24% la 19%, astfel ca, pe baza analizelor din acest an, incepand cu 1 ianuarie 2014 sa poata fi implementata una dintre cele 2 masuri.

Reducerea contributiilor de asigurari sociale (CAS) a fost discutata cu delegatia Fondului Monetar International (FMI), la finalul lunii ianuarie.

Ulterior, Finantele au decis ca vor face o analiza de impact pe parcursul lui 2013, pentru ca sa se afle daca masura poate fi aplicata anul viitor.

"Reducerea contributiilor de asigurari sociale este un subiect complicat si Fondul Monetar International are nevoie de timp pentru a analiza efectele unei astfel de masuri", a declarat atunci seful misiunii FMI, Erik de Vrijer.

Masura a fost inclusa in programul de guvernare al Cabinetului Ponta 2, unde USL promite ca va scadea CAS cu 5 puncte procentuale pentru angajatori.

In plus, ei mai sustineau ca vor sa reduca TVA de la 24% la 19%, pana la finalul mandatului, in 2016.

#Chitoiu reducere TVA CAS, #reducere TVA 2014, #reducere CAS 2014, #reducere TVA, #reducere CAS , #tva