Ziare.com

Codul Fiscal ar putea fi votat in final de catre deputati fara reducerea TVA la 20%

Vineri, 19 Iunie 2015, ora 15:21

   

Codul Fiscal ar putea fi votat in final de catre deputati fara reducerea TVA la 20%
Deputatii ar putea aviza Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala fara prevederea reducerii TVA generale de la 24% la 20% de la 1 ianuarie, pentru a fi in concordanta cu cerintele Comisiei Europene si ale FMI, caz in care ar adopta cota de 20% prin ordonanta de urgenta la sfarsitul anului.

"Orice reducere poti s-o faci si la finalul anului si sa intre in vigoare de la 1 ianuarie, nu neaparat prin Codul Fiscal, dar important este sa nu adaugi taxe, important e sa poti sa reduci. Si atunci e de urmarit si fluxul de incasari bugetare. Eu am fost rezervata cu TVA-ul de 20% inca de la inceput s-o trecem de acum (in Codul Fiscal - n.red.), pana nu vedem exact ce ne aduce septembrie, ce ne aduce noiembrie, sa vedem cum arata bugetul", a declarat vineri deputatul PSD Aurelia Cristea, membru in Comisia de Buget-Finante din Camera Deputatilor.

Ea a precizat ca deputatii vor finaliza aprobarea celor doua coduri in aceasta sesiune parlamentara, care se incheie la finele lunii, cu sau fara prevederea reducerii TVA inclusa.

Comisia de Buget-Finante se va intruni din nou luni pentru raportul final asupra Codului Fiscal si a Codului de Procedura Fiscala, fiind votate deja toate amendamentele.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Cele doua coduri vor intra in dezbaterea plenului Camerei Deputatilor saptamana viitoare, cel mai probabil miercuri.

"Reducerea TVA se poate face fara niciun fel de problema prin ordonanta de urgenta la sfarsitul anului. Nu cred ca deranjeaza pe absolut nimeni, nici operatori economici, nici contribuabilii. Codul Fiscal are atat de multe alte reglementari care dau mediului economic in acest moment o alta predictibilitate si o alta stabilitate si stabileste un alt raport in modul de tratament al contribuabililor de catre autoritati", a mai spus Cristea.

In aceste conditii, o varianta foarte probabila ar fi adoptarea codurilor excluzand masura de relaxare fiscala privind TVA, astfel autoritatile evitand neintelegerile cu Comisia Europeana si FMI, care au cerut revizuirea masurilor sau amanarea unora dintre ele, cea cu privire la TVA avand impactul cel mai mare asupra bugetului, care ar adanci deficitul peste limitele la care Romania s-a angajat, respectiv la 3,5% fata de 1,1%.

"E una dintre variante, nu stiu daca aceasta va fi, dar este mult mai important sa treaca acum (Codul - n.red.), sa fie cu acceptul CE", a adaugat deputatul.

Comisia de Buget-Finante nu a avut inca vreo intrevedere cu misiunea Comisiei Europene prezenta la Bucuresti, dar s-ar putea intalni saptamana viitoare pentru a "transa" ultimele chestiuni.

Misiunea CE a ajuns marti la Bucuresti pentru discutii cu Guvernul pe marginea masurilor de relaxare fiscala si a reformelor in economie, asupra carora nu au ajuns la o intelegere la vizita din mai, alaturi de reprezentantii Fondului Monetar International.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1434 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor