Cat rau au facut Split TVA si impozitul pe cifra de afaceri, chiar daca Guvernul a dat inapoi

Marti, 17 Octombrie 2017, ora 21:38
5588 citiri
Cat rau au facut Split TVA si impozitul pe cifra de afaceri, chiar daca Guvernul a dat inapoi
Foto: Facebook/AHK Romania

Masuri ca Split TVA generalizat sau impozitul pe cifra de afaceri, desi au fost relativizate si retrase, produc pagube in economie, iar sentimentul de frica si lipsa de predictibilitate raman, a declarat, marti, intr-o conferinta de specialitate, Dragos Anastasiu, presedintele AHK Romania - Camera de Comert si Industrie Romano - Germana.

"13% din Produsul Intern Brut reprezinta o voce unitara si care asteapta sa fie tratata ca atare. Principalul mod in care autoritatile se pot raporta la aceasta industrie este prin predictibilitate. Acesta este raspunsul pe care industria auto il transmite autoritatilor.

Ar fi bine ca autoritatile sa nu se alinieze creativitatii clasice romanesti si sa aiba foarte multe idei. Cateodata ne dorim sa existe cat mai putine idei, pentru ca ele fac parte din predictibilitate.

Ne bucuram sa constatam ca diverse idei si masuri care la un moment dat erau aproape ca si luate, precum impozitul pe cifra de afaceri sau Split TVA generalizat sunt relativizate si retrase. Dar as vrea sa intelegem cu totii ca simplul fapt ca se discuta in forma in care se discuta aceste idei, relativ putin pregatite, si cu toate ca ele dispar genereaza pagube care raman, pentru ca sentimentul de frica, de lipsa de predictibilitate ramane in intreaga economie romaneasca si in industria auto, in special.

Cred ca aceasta industrie auto este zona cea mai simpla prin care putem sa intelegem absurditatea discursului legat de antagonizarea capitalului dupa provenienta sa - capital strain, capital romanesc, multinationale, firme romanesti, antreprenori s.a.m.d. In aceasta industrie, exista dovada ca nu se poate decat impreuna si acesta este singurul drum spre succes", a spus Dragos Anastasiu (foto dreapta).

In viziunea sefului AHK Romania, multinationalele au adus in tara o serie de beneficii fara de care Romania nu ar fi fost la ora actuala ceea ce este.

"Ceea ce au adus multinationalele in Romania este de nepretuit: transfer de know-how, un mod corect de a plati si a trata toti angajatii, pregatire profesionala continua si multe alte aspecte fara de care Romania nu ar fi fost astazi unde este acum. Impreuna am reusit sa fim unde suntem, in pofida mediului general care nu a fost intotdeauna nici predictibil, nici favorabil.

Important este sa intelegem care sunt sansele firmelor romanesti in aceasta industrie. Firmele romanesti au sansa sa devina furnizori globali, prin Dacia sau Ford, cu o singura conditie: sa inteleaga ce inseamna calitate. Nu se poate cu "merge si asa" intr-o masina. Cea mai mica piesa facuta dupa principiul 'merge si asa', poate duce la periclitarea vietilor omenesti.

Dincolo de acest mesaj de unitate, cred ca trebuie sa adresam autoritatilor indemnul de a face un grup de lucru permanent pentru industria auto, de a sta in dialog minut de minut. Ne dorim cat mai putine schimbari", a subliniat seful AHK Romania in cursul unei conferinte de presa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#Drago Anastasiu Split TVA, #Drago Anastasiu impozit cifra afaceri, #AHK Romania predictibilitate afaceri Romania , #tva