Ziare.com

Dragnea vrea TVA zero pentru locuinte sociale, publicitate mass-media, servicii din agricultura si firme mici

Joi, 23 Februarie 2017, ora 11:18

   

Dragnea vrea TVA zero pentru locuinte sociale, publicitate mass-media, servicii din agricultura si firme mici
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a depus o lege care prevede TVA zero pentru locuinte si constructii destinate oamenilor nevoiasi, servicii din agricultura, difuzare de publicitate prin mass-media, dar si majorarea plafonului pana la care firmele sunt scutite de TVA de la 65.000 la 88.500 euro.

Legea pentru modificarea noului Cod Fiscal, depusa de Liviu Dragnea, la Senat, prevede "aplicarea cotei zero TVA" pentru livrarea de locuinte de catre persoane fizice, livrarea de constructii destinate a fi utilizate drept camine de batrani si de pensionari, case de copii si centre de recuperare si reabilitare pentru minori cu handicap, livrarea de cladiri catre primarii in vederea atribuirii de catre acestea cu chirie subventionata unor persoane sau familii a caror situatie economica nu le permite accesul la o locuinta in proprietate sau inchirierea unei locuinte in conditiile pietei.

"Masura are in vedere sprijinirea sectorului serviciilor sociale, prin reducerea cotei de TVA de la 5% la 0% pentru cladirile utilizate in scopuri sociale, precum si facilitarea accesului populatiie la o locuinta fara suportarea TVA", sustine Liviu Dragnea, in expunerea de motive a proiectului de lege.

Primaria Capitalei isi face firma de constructii - va construi locuinte pe care le va vinde sau inchiria

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

In cazul serviciilor de difuzare de publicitate prin mass-media se aplica cota redusa de TVA de 0%, "in vederea stimularii acestui sector de activitate", potrivit proiectului de lege.

Eliminarea TVA este propusa si la "livrarea de ingrasaminte si de pesticide utilizate in agricultura, seminte si alte produse agricole destinate insamantarii sau plantarii, precum si prestarile de servicii de tipul celor specifice utilizate in sectorul agricol", asa cum se arata in initiativa legislativa.

"Pentru sustinerea agriculturii, se propune reducerea de la 9% in prezent, la 0% a cotei de TVA pentru cele mai importante inputuri (...) Masura va contribui la reducerea rambursarilor de TVA datorat in principal aplicarii taxarii inverse pentru livrarea unor produse agricole si imbunatatirea fluxurilor financiare in acest sector", spune liderul PSD, in expunerea de motive.

Creste plafonul de scutire la plata TVA

Codul Fiscal al urma sa fie modificat si pentru majorarea plafonului de scutire pana la care micile intreprinderi nu au obligatia platii TVA de la 220.000 lei (65.000 euro la cursul la data aderarii) la 300.000 de lei (88.500 euro la cursul de la data aderarii), prevede proiectul de lege.

"Persoana impozabila stabilita in Romania conform art. 226 alin. (2), a carei cifra de afaceri anuala, declarata sau realizata, este inferioara plafonului de 88.500 euro, al carui echialent in lei se stabileste la cursul de schimb comunicat de BNR la data aderarii si se rotunjeste la urmatoarea mie, respectiv 300.000 de lei, poate aplica scutirea de taxa, denumita in continuare regim special de scutire, pentru operatiunile prevazute la articolul 268 alin (1), cu exceptia livrarilor intracomunitare de mijloace de transport noi, scutie conform art. 294 alin (2) litera b", potrivit proiectului de lege.

Proiectul de lege stabileste reguli referitoare la aplicarea scutirii de TVA pentru intreprinderile mici infiintate anterior anului 2017, precum si pentru cele infiintate in perioada 1 ianuarie - 28 februarie si pentru cele infiintate incepand cu data de 1 martie 2017.

"Persoanele impozabile infiintate cu data de 1 martie au obligatia solicitarii inregistrarii in scopuri de TVA conform articolul 316 din Legea nr 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, daca depasesc plafonul de scutire de 300.000 lei, in perioada 1 martie - 31 decembrie 2017", potrivit sursei citate.

De asemenea, persoanele impozabile inregistrate in scopuri TVA anterior anului 2017 pot solicita scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA conform articolului 316 din noul Cod Fiscal, "dupa data de 1 martie 2017, inclusiv, daca nu au depasit plafonul de scutire de 220.000 lei din anul precedent, respectiv 2016 si daca pana la data solicitarii scoaterii din evidenta nu au depasit plafonul de scutire de 300.000 lei".

"Majorarea plafonului va conduce la posibilitatea unei categorii mai mari de contribuabili sa opteze pentru a nu se inregistra ca platitorii de TVA, in conditiile in care calitatea de platitor implica o serie de obliatii care conduc la cresterea sarcinilor administrative a contribuabililor, precum si a costurilor acestora", afirma Liviu Dragnea, potrivit expunerii de motive a actului normativ.

Solicitarea de scoatere din evidenta persoanelor impozabile inregistrate in scopuri de TVA se depune la organele fiscale competente intre data de 1 si 10 a fiecarei luni urmatoare perioadei fiscale aplicate de persoana impozabila.

Anularea TVA va fi valabila de la data comunicarii deciziei privind anularea inregistrarii in scopuri TVA.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 7048 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu te mai cazni Marin666. Nu vezi ca te infunzi in afirmatii

ridicole?

 

dragnea tot spune de unde vrea sa dea bani

un lucru esential insa nu zice deloc: daca tot e vorba de miliarde de euro (adunate) de unde face rost de ei? liniste totala!

 

Noi ne vom multumi doar cu realizarea programului de guvernare

Aceasta Supralicitare este cel putin Suspecta .

Este pentru ca sa o coste mai putin pe Mocirla3

publicitatile pro comuniste care il avantajeaza pe Draqnea :))) Licheaua asta este de o transparenta care frizeaza prostia congenitala. Se vede ca i-au plecat sfatuitorii din Israel :)))

Bravo Dragnea! Toate taxele zero iar banii care vor lipsi de la

..buget ii vom lua din casele pe acte false, ANRP, Microsoft, Retrocedari, etc.

 

Continua lista Cadourilor??

Dorel DraKnea Condamnat Penal crede cava reusi sa-s
"cumpere" voturi pe bani statului!!
Un lingau il aproba permanent, similar ca si pe Albanezul de gorj:))))

Dragnea si interesele clientilor sai!

Ca sa favorizeze niste moguli din industria de publicitate Dragnea vrea sa impacheteze o noua legislatie clientelara, impreuna cu niste pomeni fara sens.

"Piața de media din Romania a crescut cu 10% in 2016 comparativ cu 2015, pană la valoarea de 366 milioane de euro.. Această evoluție depășește estimările..."

Cititi to raportul la: http://www.paginademedia.ro/2016/12/initiative-recalculeaza-estimarile-veniturilor-media-in-2016-televiziunea-cresteri-peste-asteptari-la-capitolul-publicitate

Deci industria asta merge foarte bine si nu are de sa fie scutita de impozite, decat pe post de "client" al lui Dragnea.
Scutirea de 19% TVA ar insemna aprox. 70 milioane Euro (aprox 315 milioane RON)mai putin la buget.

Omul asta chiar nu este interesat in banii de parlamentar bugetar comparat cu "tunul" (procentele care le incaseaza de la toti clientii favorizati) care-l da printr-o asemena decizie.

Prostilor le vobeste de felul in care altii (multinationalele, etc.) ne fura avutul national, in timp ce el continua in mod accelerat jaful tarii asteia, al carui jupan se crede!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor