FMI nu este de acord cu reducerea TVA la 9% la alimente (Video)

Vineri, 10 August 2012, ora 16:27
3468 citiri
FMI nu este de acord cu reducerea TVA la 9% la alimente (Video)

Fondul Monetar International respinge reducerea TVA la alimentele de baza, a anuntat Eugenia Barna, presedintele Comisiei pentru buget din Camera Deputatilor.

Declaratiile au fost facute dupa intalnirea de vineri a delegatiei FMI cu membrii Comisiei pentru buget.

Potrivit Eugeniei Barna, reprezentantii FMI sunt ingrijorati de tensiunile politice din Romania, dar din punct de vedere economic sunt multumiti ca tara noastra si-a indeplinit angajamentele.

Deputatul a transmis avertizarile FMI, care a cerut Romaniei atentie la cheltuieli, oficialii Fondului Monetar International declarandu-se insa impotriva reducerii TVA la 9 la suta, in cazul alimentelor. S-a vorbit ca mai degraba ar trebui acordate unele subventii pentru agricultura.

Ce efecte ar fi avut pentru populatie scaderea TVA la alimente

Reducerea TVA la alimente va duce la scaderea preturilor la raft - AMRCR

Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR) a aratat, joi, ca reducerea TVA la alimente va scadea preturile la raft.

"Consumatorii din Romania au nevoie de reducerea TVA la alimente de la 24% la 9%. O astfel de masura va contribui, in opinia noastra, la reducerea evaziunii fiscale, la incurajarea producatorilor locali si va stimula cu siguranta si consumul. In consecinta salutam si sustinem intentia guvernului de a reduce TVA la alimente si speram ca se va concretiza cat mai curand", a declarat Delia Nica, vicepresedintele AMRCR.

Dintre tarile din Europa Centrala si de Est, toate aplica niveluri reduse de TVA. In Polonia, cota de TVA pentru produsele alimentare este de 5%, in Bulgaria de 9%, iar in Slovenia de 8,5%.

FMI, de acord in principiu cu plata TVA la incasarea facturii

FMI si-a dat acordul de principiu pentru plata TVA la incasarea facturii

In ceea ce priveste plata TVA la incasarea facturii, Fondul Monetar International si-a dat acordul de principiu.

"Se considera necesar plata TVA la incasarea facutrii, dar sa fie diferentiat, (...) in principiu FMI agreeaza aceasta varianta", a precizat Eugenia Barna.

Totodata, aceasta a explicat ca au fost primite asigurari ca exista toate conditiile pentru recuperarile salariale de 7,5 la suta, din iarna.

Delegatia FMI se intalneste vineri cu membrii Comisiei pentru buget

Membrii Comisiei pentru buget, finante si banci de la Camera Deputatilor au avut vineri o intalnire cu delegatia Fondului Monetar International, condusa de Erik de Vrijer, in sala Comisiei pentru buget de la Camera Deputatilor.

Citeste si:
Pedepse de trei ori mai mari pentru cei care agresează animale. Cum e pedepsită zoofilia
Pedepse de trei ori mai mari pentru cei care agresează animale. Cum e pedepsită zoofilia
Noile prevederi legale privind protecţia animalelor, care stabilesc sancţiuni mai dure pentru persoanele care comit orice act de cruzime sau violenţă asupra acestora, au intrat, joi în...
George Simion, scandal monstru după ce a încercat să intre cu forța într-o televiziune. Liderul AUR a urlat la un angajat: „Bă, cine ești tu?” VIDEO
George Simion, scandal monstru după ce a încercat să intre cu forța într-o televiziune. Liderul AUR a urlat la un angajat: „Bă, cine ești tu?” VIDEO
Președintele AUR George Simion a încercat miercuri seară, 18 mai, să intre în sediul televiziunii Digi24 însă a fost oprit de către paznicii postului. Conform unor imagini publicate chiar...