Ziare.com

FMI nu vrea reducerea TVA la alimente si nici impozit progresiv - vezi de ce

Marti, 14 August 2012, ora 11:09

   

FMI nu vrea reducerea TVA la alimente si nici impozit progresiv - vezi de ce
FMI nu recomanda reducerea cotei TVA la alimentele de baza, in contexul secetei cu care se confrunta tara noastra fiind mai bine sa se ofere subventii fermierilor, a declarat Erik de Vrijer, cu ocazia prezentarii concluziilor vizitei delegatiei FMI in Romania.

Potrivit oficialului, "nu este foarte limpede modul in care reducerea TVA ii va ajuta pe fermieri", fiind mai bine sa se ofere o subventie. De Vrijer a invocat experienta altor tari, unde taxa pe valoare adaugata a fost redusa in anumite domenii, realizandu-se astfel doar un transfer de bani catre proprietarii din domeniul respectiv.

Gazele se scumpesc cu 5% din septembrie pentru romani, anunta FMI

De asemenea, seful misiunii FMI a afirmat ca, desi rata actuala a TVA, de 24%, este ridicata la nivel european si nu ar trebui marita, eficienta acesteia este scazuta, avand in vedere baza pe care este aplicata, in conditiile in care exista rate mai mici pentru unele bunuri sau scutiri de TVA pentru altele.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

De Vrjier a mentionat ca, "daca se inchid portitele de scapare, poate chiar vom putea reduce cota de 24%".

Totodata, reprezentantul FMI a respins impozitarea progresiva, considerand-o o constrangere asupra bugetului.

"Aceasta masura va reduce semnificativ veniturile din taxe si va creste nevoia de a reduce cheltuielile, probabil ca se va umbla ulterior la fondurile de salarii, aceasta idee de taxare progresiva cu un minimum de 16% nu este fezabila, noi nu o recomandam", a spus de Vrijer.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2766 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si ce mai ramane "fezabil" din programul USL dupa dusul rece aplicat

de FMI:
-TVA de 9% pentru alimente NU se accepta
-Cota de impozitare progresiva de 16%, 12%, 10% NU se accepta
Si atunci ce mai ramane viabil din fenomenalul program economic al USL?

 

nu e noutate

Ce zice FMI, nu e o nouate. Se stia ca implementarea cotei de 9% la alimente nu este fezabila. Este defapt o alta mare minciuna electorala a USL.

 

Romania colonie a SUA, UE

Oricum este mai bine sa fim colonie a UE, SUA decat a Rusiei cum sunt Belarus, Ucraina, R. Moldova. USL sa faca bine sa-l izoleze pe Basescu (sa apara cu partidul lui doar la B1) macar pana la alegerile din 2014. Astept voturile negative ale votantilor lui Basescu care NU sunt patrioti adevarati pentru ca sunt inebuniti si au idoli in americani si europeni desi este mare greseala sa fie asa. Oricum viata compenseaza in toate si cei bogati vor ajunge si ei saraci in aceasta viata sau dupa.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor