Fuia: Nu vom reduce TVA-ul la alimente in acest an

Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 16:56
950 citiri
Fuia: Nu vom reduce TVA-ul la alimente in acest an
Foto: Arhiva

Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a declarat, miercuri, ca TVA-ul la alimente nu va scadea in acest an.

"Guvernul nu are in plan reducerea TVA-ului la alimente in 2012", a mentionat Fuia, citat de B1 TV.

El a precizat ca actualele conditii financiare nu permit o relaxare fiscala. In plus, nu este posibila atat o marire a salariilor si pensiilor, cat si scaderea TVA-ului la alimente.

La ultima conferinta tinuta de fostul Ministru al Agriculturii, Valeriu Tabara, acesta a mentionat ca o masura de acest gen are reduce preturile la alimente si ar diminua evaziunea fiscala.

Initial, Stelian Fuia a afirmat ca scaderea TVA-ului nu va duce la micsorarea pretului alimentelor, conform Adevarul.

"Este esential ca reducerea TVA sa se aplice pe tot lantul agroalimentar. Daca o aplicam doar pentru produsele finite, preturile vor reveni la acelasi nivel in doua-trei luni. Reducerea TVA trebuie sa se aplice din brazda si pana la magazin", a spus oficialul.

Insa specialistii in industrie il contrazic. Astfel, presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara, Dragos Frumosu, a explicat ca aceasta masura va duce la micsorarea preturilor.

"Daca TVA-ul s-ar reduce ar bucura populatia, pe care toti pe rand au saracit-o. In momentul in care populatia nu are bani pentru cumparaturi, singura solutie ar fi fost ca acest TVA sa scada, iar in cateva luni preturile s-ar fi aliniat. Este fals ce se spune, ca daca TVA se reduce, preturile nu scad. In cateva luni s-ar fi reglat preturile", a declarat acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#reducere tva alimente, #TVA alimente, #Stelian Fuia reducere TVA alimente, #Stelan Fuia TVA , #tva