Majorarea TVA poate intra in vigoare si intr-o ora prin OUG

Luni, 28 Iunie 2010, ora 12:50
3278 citiri
Majorarea TVA poate intra in vigoare si intr-o ora prin OUG

Noile masuri fiscale pot intra in vigoare si intr-o ora, daca Guvernul emite ordonanta de urgenta in acest sens, sustine deputatul PNL Ciprian Dobre, membru in Comsia juridica.

"In nicio tara din lume nu se intampla ce se intampla la noi in sensul ca Parlamentul trebuie sa scoata o lege intr-un timp atat de scurt, asta nu e un test grila. In ultimul an si jumatate tot timpul Parlamentul a fost supus acestei actiuni heirupiste.

TVA de 24% - preturile si inflatia cresc

Dar prin ordonanta de urgenta, care, evident cu vointa Guvernului intr-o ora este publicata in Monitorul Oficial, poate sa intre in vigoare", a declarat Dobre, la Realitatea Fm.

Totusi, acesta sustine ca majorarea TVA nu ar putea fi inclusa in ordonanta care prevede impozitarea bonurilor de masa si tichetelor de cresa, pentru ca aceasta a fost deja emisa si nu mai poate fi intoarsa de la Monitorul Oficial.

Vladescu: Am ajuns la apocalipsa taxelor - majorarea TVA nu e o masura buna (Video)

In ce priveste sesizarea Curtii Constitutionale in legatura cu majorarea TVA, Dobre a spus ca exista doua scenarii posibile.

"Sunt doua conditii: daca se procedeaza la aceasta modificare a Codului Fiscal trebuie sesizat Avocatul Poporului si acesta este cel care are deschisa calea directa catre CCR.

Cum ne va afecta cresterea TVA - vezi cat cresc preturile

A doua conditie ar fi aceea ca in ceea ce priveste aceasta problema foarte simpla de drept general, nu constitutional, sa fie luat in calcul si de catre arcul guvernamental reprezentat in CCR.

Articolul 4, aliniatele 1 si 2 din Codul Fiscal scriu negru pe alb ca prezenta lege, respectiv Codul Fiscal, se poate reprezenta numai prin lege, promovata de regula cu 6 luni inainte", a mai spus Dobre.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#majorare TVA Guvern Boc, #Ciprian Dobre PNL TVA, #TVA Avocatul Poporului CCR , #tva
Comentarii
Poza Berceanu_Umbrarescu_Basescu
Berceanu_Umbrarescu_Basescu
rank 1
ilegalitatile regimul basescu se tin lant
Poza Dan-Ionescu
Dan-Ionescu
rank 5
si in timpul acesta afacerile le merg bine