Ministrul de Finante sustine ca mii de firme vor sa aplice split TVA: Avem bani, nu ne mai imprumutam la FMI

Vineri, 08 Septembrie 2017, ora 12:07
7965 citiri
Ministrul de Finante sustine ca mii de firme vor sa aplice split TVA: Avem bani, nu ne mai imprumutam la FMI
Foto: Facebook / Ionut Misa

Ionut Misa, ministrul de Finante, sustine ca mii de firme vor sa aplice de la 1 octombrie masura privind defalcarea TVA, optionala, si da asigurari ca Guvernul are bani suficienti, incat nu se pune problema unui nou imprumut la FMI.

Intr-un interviu acordat pentru Ziarul Financiar, Ionut Misa spune ca mii de firme au fost tentate de facilitatile oferite, astfel incat vor aplica masura privind defalcarea TVA de la 1 octombrie.

Declaratiile au fost facute in contextul in care aceasta masura, cunoscuta ca Split TVA, a generat numeroase reactii negative din partea companiilor si analistilor economici, care au facut previziuni sumbre privind efectele ei, care merg pana la blocarea economiei.

Ministrul Ionut Misa spune insa ca dupa adoptarea ordonantei de catre Guvern, "mii de firme" s-au aratat interesate de faptul ca daca trec la Split TVA optional, de la 1 octombrie, beneficiaza de o reducere de 5% din impozit. Masura devine obligatorie de la 1 ianuarie 2018.

"Firmele oneste au fost atrase de facilitatea oferita prin care platesc mai putin cu 5% impozit pe profit. Aceasta suma acopera cu mult cheltuielile necesare pentru modificarea sistemelor informatice", a mai explicat ministrul de Finante pentru sursa citata.

"Firmele mari, cu platile la zi si care platesc impozit pe profit, vor fi primele care vor trece la TVA defalcat", a mai spus ministrul Misa.

Totodata, ministrul de Finante a facut referire si la rectificarea bugetara, dand asigurari ca se va reusi mentinerea intr-un deficit de 2,95% din PIB. El a criticat Ministerul Transporturilor, care nu are o executie buna la investitii, asa ca "o sa-i luam din bani".

In ceea ce priveste scandalul de la Ministerul Apararii, soldat cu demisia ministrului Adrian Tutuianu,Ionut Misa a explicat: "Ce s-a schimbat este faptul ca norma de hrana nu se mai plateste in avans".

In context, ministrul de Finante a subliniat ca Guvernul Tudose nu are o problema cu banii, asa cum avertizeaza in mass-media analistii financiari.

"Avem bani. Nici macar o secunda nu am discutat cu FMI despre vreun imprumut", a declarat Misa in interviul citat.

Vești bune pentru șoferi! Android Auto lansează o nouă aplicație așteptată
Vești bune pentru șoferi! Android Auto lansează o nouă aplicație așteptată
Sistemele precum Android Auto și CarPlay le permit utilizatorilor să rămână conectați la aplicațiile lor și să interacționeze cu dispozitivul mobil fără distragere, fie prin comenzi...
Clădiri scutite de impozit sau taxe. Ce prevede legea promulgată de Iohannis
Clădiri scutite de impozit sau taxe. Ce prevede legea promulgată de Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri, 19 iunie, legea pentru completarea alin. (1) al art. 456 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Actul normativ prevede scutirea de impozit...
#Ionut Misa split TVA, #ministru Finante rectificare bugetara , #tva
Comentarii
Poza meandrele concretului
meandrele concretului
rank 5
Baronul Münchhausen se răsucește ca titirezul in mormânt!
Poza c29ef7
c29ef7
rank 1
Din surse PSD cică ar fi peste 2 miliarde de firme. Altă viață!!!
  1. Germania și România, în pierdere de competitivitate
  2. Vești bune pentru șoferi! Android Auto lansează o nouă aplicație așteptată
  3. Clădiri scutite de impozit sau taxe. Ce prevede legea promulgată de Iohannis
  4. 3 sfaturi utile pentru transportul paletizat de marfă
  5. Capitolul la care producția României a scăzut în primele luni ale lui 2024. De unde vine pericolul
  6. Coșuri de gunoi și europubele: colectează eficient și responsabil deșeurile rezultate din activitatea companiei tale!
  7. BNR dă unde verde milionarului Dan Ostahie să cumpere o bancă românească. Cum se va numi noua instituție
  8. Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită, dar nu până la finalul anului. Care sunt propunerile
  9. Redresare surprinzătoare pe piața imobiliară. Cum a ajuns cererea de locuințe la fel de mare ca înainte de criza financiară din 2008
  10. Dezvoltator imobiliar important din Capitală pune la vânzare Avalon Estate. Când vor fi finalizate locuințele