Ministrul Finantelor, noi precizari: Cand va anunta reducerea TVA la 20%

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 19:04
3068 citiri
Ministrul Finantelor, noi precizari: Cand va anunta reducerea TVA la 20%
Foto: Guvernul Romaniei

Reducerea TVA de la 24% la 20% va fi anuntata cu o luna inainte de aplicare, iar cea referitoare la alimentele de baza cu doua saptamani, a declarat, miercuri, Darius Valcov, ministrul Finantelor Publice.

"Am discutat si ne-am consultat cu cat inainte ar trebui sa anuntam aceasta reducere pentru ca si dumnealor sa poata face modificarile, care nu sunt putine. Am ajuns la un termen de minimum o luna de zile inainte de aplicarea cotei reduse de TVA, de la 24% la 20%, sa se faca anuntul public din momentul in care publicam ordonanta.

Pentru modificarea accizelor si TVA la produsele de baza termenul l-am redus la doua saptamani tocmai pentru a nu exista acea perioada de reducerea consumului", a spus Darius Valcov, la o conferinta organizata cu ocazia Adunarii Generale a Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania.

TVA redus la alimente, dar nu la alimentul de baza? Producatorii cer 9% pentru cartof

Retailerii au cerut aplicarea cotei reduse de TVA inainte de sarbatorile de iarna pentru a nu le fi afectate vanzarile.

"O eventuala micsorare de TVA nu ar fi bine sa fie aplicata la 1 ianuarie 2016 pentru ca ar afecta vanzarile importante din lunile anterioare, cand vorbim in general de produse de folosinta indelungata. Pentru noi, noiembrie si decembrie, sunt luni esentiale.

Posibilitatea amanarii acestor cumparari fata de noiembrie si decembrie nu este un lucru pe care sa il targetam. De aceea, din punctul nostru de vedere, aplicarea acestei masuri inaintea perioadei de vanzari maxime este un lucru care ne intereseaza foarte mult", a spus Dan Sucu, presedintele Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania.

Calculele Guvernului: Cu cat se ieftinesc carnea, legumele si fructele daca scade TVA

In ceea ce priveste posibilitatea ca unii retailerii sa ridice pretul la raft dupa aplicarea cotei reduse de TVA, Sucu a subliniat ca masura este o economie transmisa de catre Guvern catre consumatori si ca retailerii "nu au dreptul moral de a pastra ceva".

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#TVA reducere 24 20, #Valcov anunt reducere TVA, #reducere TVA , #tva