Ponta, despre TVA redusa pentru 5 metri cubi de apa: E o masura europeana (Video)

Marti, 21 Aprilie 2015, ora 12:29
2909 citiri
Ponta, despre TVA redusa pentru 5 metri cubi de apa: E o masura europeana (Video)

Premierul Victor Ponta a tinut sa lamureasca, marti, faptul ca TVA se va reduce de la 1 iunie si pentru apa imbuteliata, insa proiectul propus de colegii sai de la PSD se referea la cea de la robinet.

"Nu vorbim despre apa imbuteliata, ea e inclusa pe lista produselor pentru care TVA se va reduce la 9% de la 1 iunie. Discutia a fost de o cantitate de 5 metri cubi de la robinet, e o masura europeana care are o importanta latura sociala, de principiu sunt de acord cu ea, dar trebuie sa vedem cat costa si care sunt efectele. Luni va prezentam aceasta analiza si vedem daca mergem mai departe", a explicat premierul.

El a adaugat faptul ca Guvernul nu le poate face pe toate odata.

Ne spalam mai ieftin? Ponta analizeaza reducerea TVA la apa la 9% - cati metri cubi ar reveni de familie (Video)

Mai multi membri ai PSD au sustinut, luni, in sedinta Biroului Permanent National, ca Guvernul sa reduca TVA la 9% la apa de consum, premierul Victor Ponta solicitand ministrilor Mediului si Finantelor ca saptamana viitoare sa prezinte PSD o analiza a impactului unei astfel de masuri.

Premierul Ponta a precizat, dupa sedinta BPN al PSD, ca vrea sa stie cui s-ar adresa o astfel de masura si cat ar costa bugetul, iar din acest motiv a cerut o analiza din partea celor doi ministri.

Ponta a opinat insa ca masura nu s-ar putea introduce de la 1 iunie, odata cu reducerea TVA la alimente.

In replica, ministrul Finantelor Eugen Teodorovici a precizat ca PSD discuta reducerea TVA la apa de consum casnic in limita a minimum 5 metri cubi de familie in fiecare luna, masura care, in functie de executia bugetara, ar putea fi aplicata din toamna acestui an.

El a mentionat, dupa reuniunea BPN al PSD, ca din factura de intretinere a fiecarei familii se va reduce, astfel, lunar TVA din consumul de apa pentru cantitatea respectiva, dar masura va fi destinata exclusiv consumatorilor casnici.

C.P.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Ponta reducere tva apa robinet, #Ponta reducere tva apa, #reducere TVA apa , #tva