Ponta: Guvernul va sustine in Parlament reducerea TVA la apa (Video)

Luni, 27 Aprilie 2015, ora 13:10
2073 citiri
Ponta: Guvernul va sustine in Parlament reducerea TVA la apa (Video)
Foto: B1Tv

Premierul Victor Ponta a anuntat ca va sustine in Parlament, la ordonanta de urgenta privind reducerea TVA la alimente, un amendament pentru reducerea la 9% a taxei pe valoarea adaugata la apa.

"La dezbaterile parlamentare privind aceasta ordonanta guvernul va sustine un amendament prin care TVA sa scada la 9% si la apa destinata consumului casnic, impactul bugetar fiind estimat la sub 100 milioane euro anual", a declarat Victor Ponta la finalul sedintei saptamanale a BPN in cadrul careia social democratii si-au facut bilantul celor trei ani de guvernare.

Reducerea TVA la apa: Teodorovici explica de ce e buna pentru populatie si operatori

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a explicat duminica, la ProTv, ca unii operatori de apa au in vedere o crestere a tarifelor, iar reducerea TVA la apa va reprezenta un sprijin atat pentru acestia, cat si pentru populatie, care nu ar simti majorarea in facturi.

"Astazi, in Romania, consumul de apa pe cap de locuitor este unul foarte mic in comparatie cu media la nivel european, ceea ce ridica semne de intrebare. Pe de o parte, costul, poate, cu toate ca in Romania apa nu este scumpa in comparatie cu ce inseamna costuri pentru productie, tratarea ei si livrarea in conditii europene catre populatie. Poate veniturile populatiei fac ca aceasta sa para un produs mai scump.

Pe de alta parte, apa este un produs alimentar. De asemenea, tarifele la apa ar trebui crescute in unele cazuri. Sunt unii operatori in Romania care si-au asumat prin hotarari de consilii locale ale acelor primarii ce fac parte din asociatia operatorilor de apa ca vor creste tarifele la apa, pentru ca au primit finantari fie din imprumuturi fie din bani europeni.

Daca ar scadea TVA, aceasta crestere nu s-ar simti in facturi. Practic populatia nu va fi afectata de o astfel de crestere de tarif ca urmare a angajamentelor asumate de operatorii de apa. Este un sprijin pentru populatie, dar si pentru operatorii de apa in acelasi timp", a explicat Teodorovici.

Ponta, despre TVA redusa pentru 5 metri cubi de apa: E o masura europeana (Video)

El a mentionat ca, in prezent, reducerea TVA la apa este analizata atat la Ministerul Finantelor, cat si la Ministerul Muncii, pentru a vedea cum poate fi aplicata aceasta masura.

I.O.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
#Victor Ponta TVA apa, #tva redus apa , #tva