Prima reactie a lui Todorovici la solicitarea UE de a elimina split TVA - de cand s-ar putea aplica modificarea

Sambata, 10 Noiembrie 2018, ora 11:21

   

Prima reactie a lui Todorovici la solicitarea UE de a elimina split TVA - de cand s-ar putea aplica modificarea
O eventuala schimbare a modului de incasare a TVA se va aplica de la 1 ianuarie 2019, a declarat sambata ministerul Finantelor Eugen Teodorovici, la Antena 3, ca reactie la solicitarea Comisiei Europene de eliminare a platii defalcate a TVA.

"O sa vad cum au fundamentat, discutam in Guvern si vom lua masura corecta si legala. Orice schimbare se va aplica de la 1 ianuarie", a spus Teodorovici.

Comisia Europeana a trimis Romaniei o scrisoare de punere in intarziere pentru aplicarea unui mecanism de plata defalcata a TVA. De la 1 ianuarie 2018, Romania aplica acest mecanism alternativ de colectare a TVA in care TVA-ul este platit intr-un cont blocat separat, ceea ce creeaza o sarcina administrativa majora pentru intreprinderile oneste care isi desfasoara activitatea in aceasta tara, arata scrisoarea Comisiei Europene. Aceasta dispozitie este obligatorie pentru anumite intreprinderi, care trebuie sa deschida un cont bancar de TVA blocat separat.

Scrisoarea de punere in intarziere urmeaza unei comunicari prin care s-a respins o cerere din partea Romaniei de derogare de la normele UE in acest domeniu, din cauza preocuparilor legate de principiul proportionalitatii si de compatibilitatea cu tratatul. In cazul in care Romania nu ia masuri in urmatoarele doua luni, Comisia poate transmite un aviz motivat autoritatilor romane.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 8207 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Marol
rank 5
O parere
Se pare ca ceea ce MF doreste a aplica de la 1 ian, e bun. O incasare clara a TVA-ului, bani la buget si mai putina frauda fiscala. Pacat ca nu-s in stare sa se explice EU.
Singura cale de compensare a pierderilor prin neincasare insa este reducerea termenelor in justitie pentru firmele falimentare de a fi inchise.
Trebuie ca falimentul sa fie solutionat urgent; Incapacitatea de plata sa duca la faliment la maxim 3 luni.
Deoarece exista o directa raspundere a administratorului unei firme in actiunile acesteia, iar directorii sunt solitari cu acesta, averile lor trebuiesc sa fie folosite in despagubirea celor aflati in plata.
Doriti exemple, luati legislatia ceha, in care incasarea este la o luna, nu la 3 luni.
MacGigi
rank 5
"Prima reactie a lui Todorovici...." hé-hé-hé... pe vremuri il chema
altfel :)))))))))))
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor