Opozitia vrea TVA de 5 la suta pentru produsele de baza (Video)

Luni, 09 August 2010, ora 12:59
1265 citiri
Opozitia vrea TVA de 5 la suta pentru produsele de baza (Video)

PSD nu are nimic impotriva sesiunii extraordinare convocate de Traian Basescu pe 16 august, in care urmeaza sa fie discutata Legea ANI, dar va propune introducerea pe ordinea de zi a trei ordonante care ar trebui modificate.

"Este vorba despre ordonanta privind plata TVA, cea privind preluarea spitalelor si cea privind finantele publice locale", a declarat presedintele PSD, Victor Ponta, dupa Biroul Permanent de luni.

"Vom incerca, in cursul dezbaterilor la aceste trei ordonante, sa corectam aberatiile care sunt in ele, chiar daca Guvernul Boc nu a fost in stare sa aprobe niste norme aplicabile, daca nu inteligente", a mai spus Ponta.

Seful social democratilor a precizat ca partidul sau va propune TVA de cinci la suta pentru produsele de baza si energie. "Pentru celelalte produse o sa vedem care este propunerea Guvernului", a spus Ponta, subliniind contradictiile in declaratiile celor de la putere legate de acceasta taxa.

"In timp ce presedintele spune ca vrea sa scada TVA-ul, Guvernul anunta ca va creste", a afirmat Victor Ponta. "Suntem cu totii victimele acestei prostii generalizate si ale coruptiei din Guvern", a conchis liderul PSD.

PNL vrea reducerea TVA si reducerea evaziunii fiscale

Liderul Partidului National Liberal, Crin Antonescu, a declarat luni ca parlamentarii PNL au primit mandat pentru a vota pentru sesiunea extraordinara, fiind introduse pe ordinea de zi proiecte legislative propuse de liberali.

Crin Antonescu a dadaugat ca, pentru sesiunea extraordinara din 16 august, prioritatile Partidului National Liberal sunt proiectele legislative pentru reducerea fiscalitatii si pentru combaterea evaziunii fiscale.

"Am introdus la Camera Deputatilor pe ordinea de zi doua proiecte, cel privind combaterea evaziunii fiscale si cel pentru relaxare fiscala, pronind de la abrogarea impozitului forfetar, scaderea TVA in unele domenii, precum constructiile si altele. In ceea ce priveste senatul, mandatul este de a vota pentru sesiunea extraordinara, un punct important pe ordinea de zi fiind ordonanta 63 de modificare a Legii finantelor publice locale, care are consecinte foarte grave, dar si cresterea TVA-ului de la 19% la 25%", a spus Antonescu.

Rugat sa comenteze invitatia Partidului Conservator pentru a purta discutii cu liberalii, Crin Antonescu a spus ca Opozitia trebuie sa ramana unita impotriva Guvernului, si l-a numit pe Dan Voiculescu presedinte al PC, desi acesta nu mai ocupa aceasta functie, avand titlul de presedinte fondator.

"Este vorba despre o intalnire propusa de Dan Voiculescu, presedintele Partidului Conservator si o sa discutam, sa decidem niste lucruri importante. (...) Oricat am fi de diferiti suntem impotriva guvernului care isi face de cap", a declarat Antonescu.

Si vicepresedintele PC, Bogdan Diaconu, a anuntat luni ca si partidul din care face parte sustine reducerea TVA-ului la 5% pentru alimentele de baza.

Citeste si:
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri, 12 august, că a fost semnată autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile...