Ziare.com

Reducerea TVA la alimente va duce la scaderea preturilor la raft - AMRCR

Joi, 09 August 2012, ora 17:12

   

Reducerea TVA la alimente va duce la scaderea preturilor la raft - AMRCR
Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR) sustine ca reducerea TVA la alimente va scadea preturile la raft.

"Consumatorii din Romania au nevoie de reducerea TVA la alimente de la 24% la 9%. O astfel de masura va contribui, in opinia noastra, la reducerea evaziunii fiscale, la incurajarea producatorilor locali si va stimula cu siguranta si consumul. In consecinta salutam si sustinem intentia guvernului de a reduce TVA la alimente si speram ca se va concretiza cat mai curand", a declarat Delia Nica, vicepresedintele AMRCR.

Potrivit unui comunivat remis Ziare.com, majoritatea statelor europene aplica niveluri reduse de TVA pentru alimentele de baza, acestea situandu-se intre 0% in Marea Britanie si 14% in Cehia.

Dintre tarile din Europa Centrala si de Est, toate aplica niveluri reduse de TVA. In Polonia, cota de TVA pentru produsele alimentare este de 5%, in Bulgaria de 9%, iar in Slovenia de 8,5%.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

In acest context, consumatorii din Romania, unde continua sa se practice un nivel ridicat al TVA la alimente, sunt direct afectati, mai ales in conditiile unei conjuncturi economice nefavorabile determinata de deprecierea leului, inflatie si cresteri salariale sub nivelul inflatiei, se mai arata in comunicat.

"AMRCR nu impartaseste parerile si comentariile care exprima scepticism sau chiar ingrijorare in legatura cu efectele pe care reducerea TVA la alimente le-ar putea produce. Marii retaileri isi propun sa intreprinda toate demersurile care le stau la indemana pentru ca preturile de la raft sa scada in mod efectiv cu acelasi procent cu care va scadea cota taxei.

Unul dintre elementele esentiale ale strategiei noastre este sa aplicam o rigurozitate maxima in derularea operatiunilor comerciale si sa acceptam continuarea acestora doar cu acei parteneri care vor intelege sa se ralieze atingerii obiectivului primordial - preturi de raft mai mici", a declarat Delia Nica, vicepresedintele AMRCR.

C.P.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1197 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

TREBUIE SA FI NAIV

sa afirmi asa ceva......preturile nu scad niciodata.....eventual cineva va face mai multi bani......preturile scad numai atunci cand nu este cerere.

 

mama ,

- da' ce-o sa scada ! instant .

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor