Ziare.com

Rompan: Care este cel mai mare avantaj al reducerii TVA la paine

Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 23:00

   

Rompan: Care este cel mai mare avantaj al reducerii TVA la paine
Marele avantaj al reducerii TVA la paine este ca lumea mananca alimente mai sigure, a sustinut, miercuri, presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase (ROMPAN), Aurel Popescu.

"Domnule prim-ministru, uitati ce a crescut painea aceasta care are TVA de 9%. Are cu 10 kilograme mai mult decat painea care are TVA de 24% de anul trecut. In total are 70 de kilograme, iar cea de anul trecut avea aproape 60 de kilograme. Este o paine cu cartofi, naturala suta la suta.

Consider ca marele avantaj al reducerii TVA la paine este ca lumea mananca mult mai sigur din punct de vedere alimentar, pentru ca produsele fiscalizate sunt sigure si pentru ca trasabilitatea este foarte bine stabilita", a spus Popescu, in momentul in care premierul Victor Ponta a vizitat standul patronatului.

Potrivit presedintelui Rompan, painea uriasa de 70 kilograme simbolizeaza TVA de 9%, iar cea de a doua paine coapta, de 60 de kilograme reprezinta TVA de 24%.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

"Am folosit 50 kilograme faina, 30 de litri de apa, un kilogram de drojdie, unul de sare si 5 kg de cartofi. Au lucrat patru oameni, iar procesul tehnologic a durat 8 ore, dar a meritat", a adaugat Popescu.

Premierul Victor Ponta, alaturi de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin si de ministrul chinez al Agriculturii, Han Changfu, au fost invitati sa taie primii din painea uriasa si sa deguste impreuna cu vizitatorii prezenti la Indagra.

Victor Ponta l-a intrebat pe rectorul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara (UASMV), Sorin Mihai Cimpeanu, daca are in intentie "sa pastoreasca" si liceele agricole, impreuna cu Ministerul Agriculturii, pentru ca "este pacat ca o sa avem agricultura si nu o sa mai avem agricultori".

"Impreuna cu Ministerul Agriculturii cred ca este o ideea buna sa avem un parteneriat intre universitati si liceele agricole. Sunt in jur de 150 de astfel de licee", a precizat rectorul UASMV.

Prim-ministrul Victor Ponta si ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, au participat miercuri la deschiderea Targului international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei INDAGRA 2014.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 964 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor