Scumpiri la raft inainte de reducerea TVA? Cum ii ameninta Ponta pe retaileri (Video)

Miercuri, 29 Aprilie 2015, ora 13:35
5849 citiri
Scumpiri la raft inainte de reducerea TVA? Cum ii ameninta Ponta pe retaileri (Video)

Premierul Victor Ponta i-a avertizat pe comerciantii care se gandesc sa creasca preturile inainte de reducerea TVA din iunie ca vor avea doar de pierdut, pentru ca nu va ezita sa ii taxeze drastic daca vor sa faca profit pe spinarea cetatenilor.

La inceputul sedintei de guvern de miercuri, Victor Ponta, a rugat autoritatile competente, respectiv pe ministrul Agriculturii, Consiliul Concurentei si Protectia Consumatorului, sa verifice daca informatiile aparute in presa sunt adevarate.

Alimentele se scumpesc inainte de scaderea TVA - Ponta da asigurari: Imposibil sa nu se vada la preturi

B1 TV a realizat un experiment prin care a aratat, saptamana trecuta, ca reducerea TVA de la 24% la 9% pentru alimente pare sa fie "sabotata" de marii retaileri. Acestia au inceput sa majoreze preturile inainte ca masura Guvernului sa intre in vigoare, astfel incat tarifele sa ramana la acelasi nivel si profitul sa intre in buzunarul lor.

"Sa incepeti deja sa verificati daca ce a aparut in presa e adevarat, daca comerciantii profita de cea mai buna masura pe care puteam sa o luam vreodata, pentru a vedea daca sunt intelegeri necompetitive", a declarat prim-ministrul, care le-a cerut organelor competente sa gaseasca "solutii legale si normale in UE" pentru rezolvarea acestei probleme.

Scumpiri la raft inainte de reducerea TVA la alimente? Anunt de ultima ora de la Ministerul Agriculturii

"Avem masuri legale pe care le putem lua. Da, putem sa introducem taxe speciale pentru cei care practica asa ceva. Daca vom constata ca exista aceasta situatie, vom pune taxe atat de mari, incat tot ce castiga speculativ sa piarda pe partea cealalta.

Nu voi ezita sa iau nicio masura, sigur, europeana si constitutionala, nu trasnai populiste", a precizat Ponta, spunand ca vrea ca la sedinta de guvern de miercurea viitoare situatia sa fie lamurita.

Presa a relatat, saptamana trecuta, ca retailerii au inceput sa creasca preturile treptat pana la 1 iunie. Astfel, la unele produse pretul a crescut si cu 30% in doar doua saptamani, adica de cand premierul Victor Ponta a anuntat masura pana cand s-a realizat comparatia.

Guvernul scade TVA, comerciantii profita: Cresc preturile treptat pana la 1 iunie

Toate acestea in contextul in care membrii Guvernului anuntau, la inceputul lunii aprilie, ca reducerea TVA la alimente se va resimti in buzunarul tuturor romanilor, pentru ca produsele vor fi considerabil mai ieftine. In aceste conditii, ramane de vazut daca vom plati macar ca si pana acum.

TVA de 9% la alimente, laudata in Guvern: "O gura de oxigen" pentru fiecare roman

Reducerea TVA naste promisiuni pe banda rulanta: Ce s-ar mai ieftini, in afara de mancare

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#scumpiri inainte TVA, #Ponta scumpiri TVA, #Ponta ameninta retaileri , #tva