TVA de 9% si pentru operatorii de televiziune - propunere in Guvern

Joi, 04 Iunie 2015, ora 12:33
2593 citiri
TVA de 9% si pentru operatorii de televiziune - propunere in Guvern

Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) propune scaderea la 9% a TVA pentru toti distribuitorii de servicii de televiziune, fie prin cablu, fie prin satelit, si constituirea unui fond de 5% pentru incurajarea programelor culturale, educative si informative, a anuntat, joi, intr-o conferinta de specialitate, ministrul Sorin Grindeanu.

"Vom propune scaderea TVA la 9% pentru toti distribuitorii de servicii de televiziune din Romania, fie ca vorbim de cablisti, fie ca vorbim despre cei care distribuie prin satelit. In privinta celor care emit programe de televiziune prin Internet, se mai poarta discutii.

Scaderea la 9% a TVA vizeaza numai operatorii de televiziune, nu si pe cei care ofera servicii de date.

De asemenea, propunem constituirea acelui fond de 5% pentru incurajarea programelor culturale, educative si informative.

Am trimis aceasta informare catre CNA astazi. Propunerea cu constituirea fondului ii vizeaza pe cei la care urmarim scaderea la 9% a TVA", a afirmat Grindeanu.

Ponta spune ca vrea sa ajute financiar televiziunile din Romania, dar pune conditii

La jumatatea lunii aprilie, Valentin Jucan, membru in Consiliul National al Audiovizualului, atragea atentia asupra situatiei financiare a televiziunilor, intr-o scrisoare deschisa adresata presedintelui Klaus Iohannis si premierului Victor Ponta, si propunea instituirea unui Fond audiovizual.

"Am convingerea ca aveti toate datele referitoare la situatia financiara in care se afla majoritatea televiziunilor importante din Romania, fie ele generaliste sau axate pe stiri si dezbateri. Din punct de vedere legislativ sau al politicilor fiscale, dezvoltarea audiovizualului din Romania nu a beneficiat niciodata de sprijinul necesar din partea Executivului sau a Legislativului. Aceasta lipsa de viziune si de reactie la aglomerarea spatiului in care televiziunile isi desfasoara activitatea ne pozitioneaza acum in situatia de a constata incapacitatea acestora de a mai functiona in spiritul a ceea ce inseamna presa independenta", se arata in scrisoarea citata.

Jucan considera ca, "in aceste conditii, proiectele majore ale Romaniei si dezbaterile publice necesare pentru consolidarea constiintei colective in legatura cu reformarea statului vor fi fundamental afectate" si propune un act normativ menit sa sprijine televiziunile.

Proiectul arata ca Fondul audiovizual se constituie prin colectarea, anuala, a unei contributii de 5% din veniturile realizate de distribuitorii care retransmit servicii de programe de televiziune prin retele de comunicatii electronice, precum si din taxele percepute de Consiliu pentru eliberarea licentelor audiovizuale, prelungirea valabilitatii licentelor audiovizuale si eliberarea avizelor de retransmisie.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#TVA televiziune, #fond audiovizual, #scadere TVA televiziune , #tva
Comentarii
T
tester123
rank 2