TVA la 9% si la facturile de intretinere si utilitati? "Statul nu pierde bani, oamenii vor trai mai bine"

Sambata, 18 Aprilie 2015, ora 14:21
3903 citiri
TVA la 9% si la facturile de intretinere si utilitati? "Statul nu pierde bani, oamenii vor trai mai bine"
Foto: debransarecolterm.ro

UDMR va depune un proiect de lege in actuala sesiune parlamentara, prin care propune reducerea TVA la 9% la facturile de intretinere si utilitati - apa calda, gaz, electricitate, incalzire -, pentru a ajuta familiile sa traiasca mai bine.

Deputatul UDMR de Bihor, Szabo Odon, a declarat, sambata, la Cluj-Napoca, la Congresul UDMR, ca banii nu se pierd, ci se vor regasi in consum in alta parte.

"UDMR va depune in actuala legislatura, in Parlament, un proiect de lege privind reducerea TVA la 9% la facturile de intretinere, de utilitati - apa calda, gaz, electricitate, incalzire -, pentru a ajuta toate familiile, mai ales in perioada iernii. Cei care au mai multi copii consuma mai mult si au nevoie sa fie ajutati si din acest punct de vedere.

Acesti bani nu se pierd, se vor regasi in consum in alta parte. Scazand cheltuielile de intretinere, banii ramasi ai unei familii se vor cheltui in alta parte. Statul nu va pierde din reducerea TVA, iar familiile vor putea sa traiasca mai bine", a spus Szabo, initiatorul proiectului legislativ.

Deputatul UDMR spera ca acest proiect sa fie sprijinit si de parlamentarii altor formatiuni politice.

Propunerea de reducere a TVA la 9% la facturile de intretinere se regaseste intr-un document privind politica familiala a UDMR, adoptat, sambata, de Congresul Uniunii, care include mai multe masuri care sa ajute familiile, in special cele cu mai multi copii, indiferent daca sunt romanesti sau maghiare.

"Cand UDMR realizeaza un asemenea proiect, acesta vizeaza, in ansamblu, toate familiile din Romania, nu se poate realiza o astfel de politica doar pentru familiile maghiare, iar concretizarea masurilor propuse se face in urma unor initiative legislative. De exemplu, propun un abonament la teatru gratuit incepand cu al treilea copil al unei familii, iar un abonament gratuit similar sa fie pentru transportul public sau pentru programele unor cluburi sportive sustinute de administratiile publice local sau de catre stat.

Mai propun o reducere graduala de impozit in functie de numarul copiilor pentru cei care au mai multi copii. O alta masura ar fi acordarea unor facilitati de catre stat la cumpararea unei masini care sa transporte o familie cu mai multi copii", a spus deputatul UDMR.

Congresul UDMR de la Cluj-Napoca a adoptat, sambata, in ultima zi, mai multe documente, cuprinzand politicile in diverse domenii, printre care familia, economia, invatamantul, tineretul, relatiile externe sau promovarea femeilor.

De asemenea, sambata, Congresul UDMR a modificat Programul politic al Uniunii, iar in cadrul manifestarii a fost inmanata distinctia "UDMR la 25 de ani" unor membri din conducerea formatiunii.

Premierul Victor Ponta anunta ca taxa pe valoarea adaugata (TVA) va fi redusa la 9%, din luna iunie, pentru toate produsele agro-alimentare, inclusiv la bauturi nealcoolice si la servicii de alimentatii publice. El a precizat ca TVA va fi redusa la toate alimentele, fara diferentieri, pentru o aplicare simplificata, dar si la bauturile nealcoolice si serviciile de alimentatie publica.

Guvernul isi mentine totodata intentia de a reduce cota standard de TVA la 20%, din ianuarie, de la 24% in prezent, dupa ce in primul trimestru al acestui an incasarile la buget au fost cu 5 miliarde lei mai mari fata de trimestrul similar de anul trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Pregătirea României și a Capitalei pentru următorul mare cutremur a intrat pe agenda publică în 2024. Miercuri, 10 aprilie, edilul Nicușor Dan a anunțat un proiect pilot de evaluare rapidă...
#TVA redus facturi apa gaze, #UDMR reducere TVA intretinere, #reducere TVA intretinere , #tva