Ziare.com

TVA la incasarea facturii si pericolele pentru mediul de afaceri

Luni, 29 Octombrie 2012, ora 12:05

   

TVA la incasarea facturii si pericolele pentru mediul de afaceri
Plata TVA la incasarea facturii este o masura ceruta intens de mediul de afaceri in ultimii ani, ca solutie pentru scaderea blocajului financiar.

Astfel, daca TVA ar deveni exigibil atunci cand factura emisa este incasata, companiile nu ar mai trebui sa plateasca TVA catre stat pentru facturi a caror contravaloare nu a fost incasata.

Legea si principalele ei prevederi

Ideea, generoasa de altfel, a aparut ca o oportunitate interesanta pentru guvernul instalat in luna mai, care s-a grabit sa anunte ca intentioneaza sa o introduca foarte curand, lucru care s-a si intamplat, prin OG 15/29.08.2012, ordonanta intrata in vigoare 2 zile mai tarziu, la 1 septembrie.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Regimul derogatoriu introdus (plata TVA la incasarea facturii si nu la emiterea facturii) la 1 septembrie a adus cateva caracteristici care ii anuleaza aproape integral caracterul de "facilitate" si il transforma mai degraba intr-o povara si, mai ales, intr-un pericol pentru cei carora ii este in principal adresat: intreprinderile mici.

Citeste mai multe despre TVA la incasarea facturii si pericolele pentru mediul de afaceri pe cursdeguvernare.ro

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1819 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor