Putin a decis: cum vor fi "pedepsiți" cei care au părăsit Rusia. "Și-au trădat ţara, rudele şi prietenii"

Duminica, 25 Decembrie 2022, ora 10:37
7097 citiri
Putin a decis: cum vor fi "pedepsiți" cei care au părăsit Rusia. "Și-au trădat ţara, rudele şi prietenii"
Moscova FOTO Pixabay

Preşedintele camerei inferioare a parlamentului rus, Viaceslav Volodin, a declarat că Duma de Stat pregăteşte o lege pentru a introduce impozite mai mari pentru oamenii care au părăsit ţara, aşa cum au făcut-o mulţi de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie, transmite duminică Reuters.

"Este corect să se anuleze avantajele pentru cei care au părăsit Federaţia Rusă şi să se introducă o cotă de impozitare mai mare pentru ei. Lucrăm la schimbările corespunzătoare ale legislaţiei", a scris Volodin pe aplicaţia Telegram.

Numărul ruşilor care au părăsit ţara de la începutul războiului nu este clar, notează Reuters. Până la începutul lui octombrie, unele mass-media locale relataseră că nu mai puţin de 700.000 de ruşi au fugit din Federaţia Rusă după anunţul din septembrie a unei mobilizări parţiale a nu mai puţin de 300.000 de recruţi. La acea vreme, regimul de la Moscova a respins această cifră.

În Rusia, impozitul pe venit, în valoare de 13%, este dedus automat de către angajatorii locali. Ruşii care lucrează în străinătate şi au rezidenţă fiscală trebuie să plătească impozitul în mod independent, conform Serviciul Fiscal Federal al Rusiei.

"Este complet de înţeles de ce au fugit", a spus Volodin. "Cei care şi-au dat seama că au făcut o greşeală s-au întors deja. Restul ar trebui să înţeleagă: marea majoritate a societăţii nu le susţine acţiunea şi crede că ei şi-au trădat ţara, rudele şi prietenii", a conchis el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
Putin a numit un nou ambasador al Rusiei în România. Cine este Vladimir Lipaev
Putin a numit un nou ambasador al Rusiei în România. Cine este Vladimir Lipaev
Președintele rus Vladimir Putin l-a numit pe Vladimir Lipaev ambasadorul al Rusiei în România. Decretul a fost publicat pe portalul oficial de informații juridice, informează agenția rusă...
#impozite, #taxe, #Rusia, #duma de stat , #Rusia
Comentarii
Poza olimpiu
olimpiu
rank 5
Nu au tradat decât un ucigas scelerat pentru a supraviețui.