Semnal de alarmă pentru întreaga lume: Când vine cel mai călduros an din istorie, cu valuri fierbinți ucigașe VIDEO

Joi, 12 Mai 2022, ora 00:48
12297 citiri
Semnal de alarmă pentru întreaga lume: Când vine cel mai călduros an din istorie, cu valuri fierbinți ucigașe VIDEO
Vine un an cu record de temperaturi la nivel global FOTO: Climate Change

Cea mai recentă analiză publicată de Met Office, Serviciul Meteorologic din Marea Britanie pentru forul mondial al Națiunilor Unite, trage un semnal de alarmă mondial legat de încălzirea globală. Astfel, raportul anunță că aproape sigur va veni cel mai călduros an din istorie, în intervalul 2022-2026.

În plus, există șanse de 50-50% ca lumea să aibă parte de temperaturi cu peste 1,5 grade Celsius mai mari, în următorii cinci ani, potrivit Daily Mail.

Experții de la Met Office spun că unul dintre anii cuprinși în perioada 2022-2026 va fi foarte probabil cel mai cald înregistrat vreodată la nivel global, depășind cel mai fierbinte an de până acum, cel din 2016.

Cea mai recentă actualizare a Serviciului Meteorologic din Marea Britanie pentru Organizația mondială omonimă din cadrul Națiunilor Unite, susține că șansele de a depăși temporar 2,7 grade Fahrenheit (1,5 grade Celsius) peste nivelurile preindustriale, într-unul dintre următorii cinci ani, nu au fost niciodată mai mari ca acum.

Cea mai mare catastrofă climatică din lume: Unde s-a produs evenimentul

Lumea se confruntă deja cu creșteri în privința inundațiilor, furtunilor, valurilor de căldură ucigașe și incendiilor de vegetație ca urmare a schimbărilor climatice care au dus temperaturile cu peste 1,1 grade Celsius în 2021 și de peste 1,5 grade Celsius față de nivelul din secolul al XIX-lea.

Unele țări sunt mai vulnerabile, cum ar fi statele insulare și de coastă, iar raportul MO anunță că depășirea temperaturii cu 1,5 grade Celsius le amenință supraviețuirea.

”Ultimele noastre predicții climatice arată că, creșterea continuă a temperaturii globale va continua și sunt șanse mari ca unul dintre anii cuprinși între 2022 și 2026, va depăși cu 1,5 grade nivelurile preindustriale”, a spus expertul dr. Leon Hermanson, de la Met Office.

Descoperire de senzație pe fundul oceanului: ”Este drumul spre Atlantida”, nemaivăzut la 3 kilometri adâncime VIDEO

Șansa ca cel puțin unul dintre anii 2022-2026 să depășească recordul de cel mai cald an de până acum (cel din 2016) este de peste 90%, spun experții.

#incalzire globala, #alerta meteo, #temperaturi record, #valuri caldura, #caldura excesiva, #valuri caldura insuportabila Romania , #fenomen