Avertisment major pentru omenire: Fenomenele extreme vor lovi lumea VIDEO

Miercuri, 08 Iunie 2022, ora 02:22
4929 citiri
Avertisment major pentru omenire: Fenomenele extreme vor lovi lumea VIDEO
Încălzirea globală nu mai poate fi evitată, spun experții FOTO: Sky News

Un nou studiu publicat pe 6 iunie 2022 în revista Nature Climate Change de către oamenii de știință de la Universitatea Washington din Statele Unite, trage un puternic semnal de alarmă privind încălzirea globală a Pământului. Șansele ca planeta noastră să limiteze creșterea temperaturii în lume cu 1,5 grade Celsius au scăzut la doar 33% până în 2029, chiar dacă am opri acum toate emisiile de carbon cu efect de seră.

Cercetarea a demonstrat că ”încălzirea globală nu mai poate fi evitată, iar evenimentele extreme vor lovi, precum valurile ucigașe de căldură, inundațiile și topirea gheții arctice”, potrivit Daily Mail.

Ținta ambițioasă a omenirii de a limita încălzirea globală la 2,7 grade Fahreinheit (1,5 grade Celsius) este din ce în ce mai puțin probabilă, a avertizat noul studiu efectuat de experții de la Universitatea Washington, Statele Unite.

Descoperirile cercetătorilor arată că până în anul 2029, Pământul are șanse de 66% să depășească încălzirea globală de 1,5 grade Celsius, chiar dacă toate emisiile ar înceta. În plus, experții anunță că până în 2057, există 66% șanse ca planeta noastră să depășească încălzirea de 2 grade Celsius față de prezent.

O lume ascunsă descoperită în adâncurile Antarcticii: Au trăit acolo de multă vreme, izolați VIDEO

”Este important pentru noi să ne uităm la cât de multă încălzire globală viitoare poate fi evitată prin acțiunile și politicile noastre și cât de multă încălzire poate fi evitată din cauza emisiilor din trecut”, a spus Michelle Dvorak de la Universitatea Washington, autoarea principală a studiului.

”Această lucrare analizează încălzirea temporală care nu mai poate evitată și aceasta este importantă dacă vă gândiți la componentele sistemului climatic care răspund rapid la schimbările de temperatură globală, prin evenimente catastrofale extreme precum valurile de căldură, inundațiile, topirea gheții arctice și modificarea ecosistemelor”, a spus Kyle Armour, co-autor al studiului.

Prima țară din lume care a creat o structură extraterestră proprie: A depășit Statele Unite VIDEO

Echipa spune că strategiile de prevenire a schimbărilor climatice catastrofale ar trebui să se concentreze și pe reducerea altor poluanți ”în mare măsură neglijați”, inclusiv metanul, smogul de ozon de la nivelul solului și oxidul de azot.

Val de căldură extremă în Thailanda şi Filipine, unde oamenii sunt sfătuiți să stea în case. „Nu poţi respira” FOTO
Val de căldură extremă în Thailanda şi Filipine, unde oamenii sunt sfătuiți să stea în case. „Nu poţi respira” FOTO
Un val de căldură extremă se înregistrează miercuri, 24 aprilie, în Thailanda şi Filipine, notează AFP. Thailanda traversează o nouă perioadă de căldură extremă, locuitorii din...
Criza alimentară s-a agravat în 2023, pe fondul conflictelor. „Într-o lume a abundenţei, copii mor de foame”
Criza alimentară s-a agravat în 2023, pe fondul conflictelor. „Într-o lume a abundenţei, copii mor de foame”
Criza alimentară s-a agravat la nivel mondial în 2023, aproape 282 de milioane de oameni având nevoie de asistenţă de urgenţă din cauza conflictelor, în special în Gaza şi Sudan, dar şi...
#incalzire globala, #schimbari climatice, #fenomene extreme meteo, #emisii carbon, #crestere temperaturi , #fenomen