Autostradă din Grecia închisă din cauza incendiilor de vegetație. Nori denși de fum cenușiu au acoperit în totalitate drumul

Vineri, 05 August 2022, ora 14:22
1842 citiri
Autostradă din Grecia închisă din cauza incendiilor de vegetație. Nori denși de fum cenușiu au acoperit în totalitate drumul
Incendiile de vegetație sunt o mare problemă în Grecia în lunile toride de vară FOTO Hepta

Pompierii au avertizat vineri, 5 august, printr-un mesaj text locuitorii din regiune şi şoferii de pe autostradă să evite zona periculoasă. Traficul a fost deviat către drumuri secundare, a informat televiziunea de stat.

O autostradă importantă care leagă capitala Atena de oraşul port Patras, din vestul Greciei, a fost închisă vineri circulaţiei după izbucnirea unui incendiu în apropiere, relatează dpa.

Nori denşi de fum cenuşiu au acoperit autostrada lângă satul Nea Peramos, la circa 30 de kilometri vest de capitală, a informat televiziunea de stat elenă.

Pompierii au avertizat printr-un mesaj text locuitorii din regiune şi şoferii de pe autostradă să evite zona periculoasă. Traficul a fost deviat către drumuri secundare, a informat televiziunea de stat.

Trei elicoptere şi două avioane ale pompierilor au aruncat apă pentru a stinge flăcările. Cu toate acestea, o aeronavă a pompierilor a fost nevoită să abandoneze misiunea din cauza unei defecţiuni la motor. Piloţii au fost transportaţi în siguranţă, potrivit televiziunii de stat.

Din cauza secetei şi a vântului puternic, riscul de incendii este foarte mare, mai ales în sudul Greciei. Această situaţie va persista în următoarele câteva zile, a avertizat vineri Biroul de Meteorologie elen.

#incendii Grecia, #autostrada inchisa grecia, #pompieri avertisment atena , #incendii Grecia
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Dar, nu s-a inventat nicio metodă de captare a unui astfel de fum?