Un nou record al distrugerilor provocate de incendiile de vegetație în Europa. Estimările sumbre ale specialiștilor pentru 2022

Luni, 15 August 2022, ora 17:38
1960 citiri
Un nou record al distrugerilor provocate de incendiile de vegetație în Europa. Estimările sumbre ale specialiștilor pentru 2022
Echipe de pompieri au fost trimise în mai multe țări afectate de incediile de vegetație prin mecanismul de protecție civilă al UE FOTO Hepta

Aproximativ 660.000 de hectare de teren au fost distruse în urma incendiilor de vegetație de la începutul anului până pe 13 august, potrivit datelor Sistemului european de informare privind incendiile forestiere (Effis).

Suprafața este mai mare cu 56% față de cea distrusă în aceeași perioadă din 2017 (420.913 hectare), când s-a atins un record, potrivit euobserver.com

Potrivit estimărilor, până la finalul anului, suprafața de teren distrusă ar putea depăși un milion de hectare de vegetație, un nou record de când a început păstrarea înregistrărilor, în 2006. În 2017, suprafața afectată pe parcursul întregului an s-a ridicat la 988.087 de hectare.

Potrivit Effis, deși situația pare că se îmbunătățește la nivelul Europei, rămâne un ”pericol extrem” în unele zone din Spania, printre care Andalucia, Aragón și Catalunya, și în regiuni din Belgia, Franța, Germania, Portugalia și Marea Britanie.

Duminică, în Spania au fost evacuate aproximativ 1.500 de persoane din orașele din nord-estul țării afectate de incendiile de vegetație.

Îngrijorări există și în privința secetei care, potrivit datelor recente, afectează aproape două treimi din Europa. Un oficial de la Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene a avertizat că seceta din acest an ar putea fi cea mai gravă dn ultimii 500 de ani.

Până acum, în Spania au fost distruse aproximativ 260.000 de hectare în urma celor aproape 400 de incendii de vegetație.

Alte țări puternic afectate, potrivit datelor Effis, sunt România, cu 150.000 de hectare afectate, Portugalia - 76.000 de hectare, Franța - 62.000 de hectare și Italia - 42.000 de hectare.

Echipe de pompieri au fost trimise în mai multe țări afectate de incediile de vegetație prin mecanismul de protecție civilă al UE.

În Franța, incendiile de săptămâna trecută au forțat aproximativ 10.000 de oameni să fugă din apropierea orașului Bordeaux. Luna iulie a fost și cea mai secetoasă din ultimii 60 de ani în această țară.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Șeful Pentagonului și-a sunat omologii din Orientul Mijlociu și Europa. Ce mesaj categoric a transmis
Șeful Pentagonului și-a sunat omologii din Orientul Mijlociu și Europa. Ce mesaj categoric a transmis
Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a avut luni convorbiri telefonice cu omologii săi din Orientul Mijlociu şi Europa, exprimându-şi sprijinul pentru Israel după atacurile...
Expert chinez: Înfrângerea Rusiei în războiul împotriva Ucrainei este inevitabilă
Expert chinez: Înfrângerea Rusiei în războiul împotriva Ucrainei este inevitabilă
Războiul purtat de Rusia împotriva Ucrainei a fost catastrofal pentru ambele țări. Deoarece niciuna dintre părți nu are un avantaj clar, iar pozițiile lor politice sunt complet în dezacord,...
#incendii vegetatie, #Europa, #vegetatie distrusa incendiu , #stiri Europa
Comentarii