Reglarea de conturi între „țapinarii” din Maramureș, preluată de Serviciul de Investigații Criminale. Cine sunt suspecții

Duminica, 26 Martie 2023, ora 20:47
4515 citiri
Reglarea de conturi între „țapinarii” din Maramureș, preluată de Serviciul de Investigații Criminale. Cine sunt suspecții
O cabană cu două etaje de pe Valea Vaserului, județul Maramureș, a fost distrusă prin incendiere. FOTO: Facebook.com

Echipa de poliţişti care a efectuat cercetări pe Valea Vaserului, Maramureș, unde mai multe bunuri ale unei firme de exploatări forestiere au fost distruse în noaptea de sâmbătă spre duminică, a constatat că persoane necunoscute ar fi distrus, prin incendiere, o cabană din material lemnos, precum şi patru tractoare forestiere.

De asemenea, au fost descoperite urme ale folosirii unei arme de foc de vânătoare, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Maramureş.

„Poliţiştii au ridicat, în vederea efectuării expertizelor, mai multe mijloace materiale de probă. Prejudiciul cauzat urmează să fie stabilit ulterior. S-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere, nerespectarea armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept, ameninţare şi uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, cercetările fiind preluate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Ionela Cosma.

Conform acesteia, a fost constituit un cerc de suspecţi, iar poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

Suspecții: o familie rivală cu interese în exploatarea lemnului

Poliţiştii maramureşeni au demarat, duminică, cercetări după ce proprietarul unei exploatări forestiere din Valea Vaserului, Munţii Maramureşului, a reclamat că i-ar fi fost incendiată o cabană şi distruse mai multe utilaje de către mai multe persoane.

„Acesta a sesizat faptul că, în cursul nopţii (sâmbătă spre duminică -n.r.), mai multe utilaje de exploatare a materialului lemnos precum şi o cabană a muncitorilor, deţinute în zona respectivă, ar fi fost distruse de către mai multe persoane”, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Ionela Cozma, care a menţionat că drumul în zona respectivă este greu accesibil, putându-se parcurge doar cu drezina şi pe jos.

Conform unor surse apropiate anchetei, autorii faptei ar fi cinci persoane - tatăl şi cei patru fii - care ar fi incendiat cabana forestieră, după ce ar fi tras mai multe focuri de armă în utilajele parcate lângă aceasta, deoarece ar fi pierdut o licitaţie publică pentru exploatarea masei lemnoase din zonă, care ar fi fost câştigată de societatea care deţine imobilul şi utilajele distruse.

#incendiu cabana, #exploatare, #lemn, #Politia Romana, #Serviciul Investigatii Criminale, #maramures, #dosar penal , #politie