Incendiu devastator la o fermă de porci, de lângă Cluj. Cel puțin 612 animale au ars de vii

Miercuri, 10 Iulie 2024, ora 08:01
1272 citiri
Incendiu devastator la o fermă de porci, de lângă Cluj. Cel puțin 612 animale au ars de vii
Pompierii nu au reușit să salveze animalele FOTO Facebook/ISU

În dimineața de miercuri, 10 iulie, pompierii clujeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu major la o fermă de porci din localitatea Lita, județul Cluj. Incendiul, izbucnit în cursul nopții, a fost semnalat la ora 03.46, iar echipajele de la Garda de Intervenție Băișoara s-au deplasat rapid la fața locului. Datorită amplorii flăcărilor, care se manifestau pe o suprafață de aproximativ 1.000 mp, forțele au fost suplimentate cu autospeciale de la Turda și Florești, arată Ziua de Cluj.

„Pompierii din cadrul Detașamentelor Turda și 2 Cluj-Napoca au desfășurat, la primele ore ale dimineții, o amplă intervenție pentru a stinge un incendiu care s-a manifestat la o fermă de porci din localitatea Lita. Apelul de urgență a venit la ora 03.46, astfel că imediat s-au deplasat la fața locului echipajele de la Garda de Intervenție Băișoara. Din moment ce incendiul se manifesta generalizat la un singur imobil, de aproximativ 1.000 mp, forțele au fost suplimentate.

Drept urmare, la misiune au luat parte câte o autospecială de la Turda, respectiv Florești. Flăcările au fost favorizate de materialele combustibile din interior, precum ar fi panourile din plastic care separau boxele unde se aflau porcii. Totodată, acoperișul a fost construit din panouri de tip sandwich. Pe parcursul intervenției, un bărbat de aproximativ 30 de ani a suferit un atac de panică, fiind evaluat de către paramedicii SMURD. Ulterior, acesta nu a necesitat transportul la spital. Din nefericire, 612 porci nu au putut fi salvați. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit. Forțele au revenit la subunitate la ora 05.55,” a informat ISU Cluj.

Pe parcursul operațiunii, un bărbat de aproximativ 30 de ani a suferit un atac de panică și a fost evaluat de paramedicii SMURD, fără a necesita transportul la spital.

În urma incendiului, 612 porci au pierit. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit. Pompierii au încheiat intervenția la ora 05.55, conform informațiilor oferite de ISU Cluj.

Tânără hărțuită de un șofer al autocarului Electric Castle: ”M-a prins de mână și mi-a spus că a blocat ușa”
Tânără hărțuită de un șofer al autocarului Electric Castle: ”M-a prins de mână și mi-a spus că a blocat ușa”
Poliția din Cluj a deschis o anchetă penală după ce o tânără a afirmat că ar fi fost hărțuită de șoferul unui autocar al festivalului „Electric Castle”. Astfel, ceea ce ar fi...
Un bărbat a fost găsit electrocutat lângă piscina din curtea casei. A pus mâna pe radio în timp ce era în apă
Un bărbat a fost găsit electrocutat lângă piscina din curtea casei. A pus mâna pe radio în timp ce era în apă
Tragedie în Cluj. Un bărbat de 55 de ani a fost găsit decedat lângă piscina gonflabilă din curte, după ce s-a electrocutat din cauza unui aparat radio. Incidentul a avut loc vineri, 19...
#incendiu ferma, #animale arse, #Cluj, #porci , #incendiu
  1. Un spital din România, obligat să plătească daune uriașe după ce o fetiță de 1 an și jumătate s-a infectat cu o bacterie: ”Viața copilului a fost în pericol”
  2. Doi copii au sunat la Poliție ca să facă o farsă. Ce amendă a primit mama minorilor
  3. Avertizări de vreme severă imediată. Localitățile în care vor fi vijelii și va cădea grindină
  4. Scandalul de la Universitatea de Arhitectură București, la un alt nivel. Procurorii ar putea intra pe fir
  5. Un nou ”azil al groazei”, în Argeș. Un bărbat a murit după ce a fost neglijat și a făcut cangrenă la un picior
  6. Român denunțat de un primar din Italia, după ce a lăsat gunoiul pe o zonă verde. „Este corect să se ia măsuri penale”
  7. Avertizare pentru șoferii care circulă pe Autostrada Transilvania. Carosabilul, acoperit de apă
  8. Tragedie evitată în ultimul moment, în Capitală. O cisternă înaltă, plină cu combustibil, oprită înainte să intre în Pasajul Unirii VIDEO
  9. Momentul tragediei din Deltă. Copilul de 3 ani se îneacă în piscina hotelului după ce rămâne nesupravegheat câteva secunde VIDEO
  10. Rușii acuză SUA că intensifică tensiunile în regiunea Arctica. Care sunt implicațiile Chinei în regiune