Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Dosar penal după incendiul de la metrou. Ce infracțiuni sunt cercetate

Marti, 24 Mai 2022, ora 23:36
2933 citiri
Dosar penal după incendiul de la metrou. Ce infracțiuni sunt cercetate
Călătorii din metrou au intrat în panică în urma incendiului FOTO captură Facebook

Poliţiştii şi procurorii au deschis marţi, 24 mai, un dosar penal după incendiul de la metrou care a dus la evacuarea a peste 170 de persoane, dintre care 25 au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Cercetările vizează mai multe infracțiuni.

”Cu privire la evenimentul înregistrat în data de 24.05.2022, când un tren a rămas blocat în tunel în zona staţiei de metrou Piaţa Romană, sector 1, poliţiştii Brigăzii de Politie pentru Transportul Public s-au sesizat din oficiu şi desfăşoară activităţi investigative sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere din culpă, respectiv neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate in munca, nerespectarea măsurilor legale de sănătate şi securitate in muncă”, a transmis, marţi seară, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că cercetările sunt continuate de Brigada de Poliţie pentru Transportul Public, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Un tren de metrou care a plecat din staţia Piaţa Romană către Berceni s-a defectat marţi, fiind înregistrate degajări mari de fum. Potrivit Metrorex, ”călătorii aflaţi în trenul defect au forţat deschiderea uşilor, fapt ce a condus la blocarea trenului în tunel”.

Orlando Şchiopu, comandantul intervenţiei de la metrou, a declarat însă că a fost un incendiu cu flacără, care s-a manifestat la o cutie cu conductori de la nivelul şinei.

Şeful DSU, Raed Arafat, a precizat că au fost evacuate 172 de persoane, iar 25 au fost evaluate medical. De asemenea, două au fost transportate la spital.

Montarea crucilor eroilor români de la Valea Uzului nu intră în sfera penală. Liderul unei mișcări naționaliste scapă de acuzații
Montarea crucilor eroilor români de la Valea Uzului nu intră în sfera penală. Liderul unei mișcări naționaliste scapă de acuzații
Liderul Asociaţiei "Calea Neamului", Mihai Tîrnoveanu, a anunţat, miercuri, 24 aprilie, că Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea-Ciuc a clasat un dosar penal deschis anul trecut pe...
Incendiu la o sală de jocuri din Giurgiu. Poliția a deschis un dosar penal
Incendiu la o sală de jocuri din Giurgiu. Poliția a deschis un dosar penal
Poliția din Giurgiu a anunțat că o sală de jocuri din localitatea Cosoba a ars în totalitate, în noaptea de duminică spre luni, 22 aprilie. Primele verificări arată că incendiul a...
#incendiu metrou, #dosar penal, #calatori evacuati , #incendiu
Comentarii
Poza Power
Power
rank 5
Dosarul penal cu toate "cercetările" pot să dureze ani de zile.