Incendiu la o școală din Botoșani. Peste 600 de elevi au fost evacuați de urgență

Luni, 14 Noiembrie 2022, ora 11:29
2338 citiri
Incendiu la o școală din Botoșani. Peste 600 de elevi au fost evacuați de urgență
Elevii și profesorii au fost evacuați FOTO ISU Botoșani

Peste 600 de elevi de la o şcoală din Botoşani au fost evacuaţi, luni, în urma unui incendiu izbucnit la unitatea de învăţământ, focul fiind provocat de o lampă de iluminat dintr-un grup sanitar.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani a anunţat că o lampă de iluminat dint-un grup sanitar situat la etajul I al Şcolii Generale nr. 14 din municipiul Botoşani, a luat foc, luni, iar alarma a fost dată de o îngrijitoare care a simţit miros de fum. Cei peste 600 de elevi au fost evacuaţi de către cadrele didactice.

"În urma apelului la 112, la faţa locului s-au deplasat, în cel mai mai scurt timp, patru echipaje din cadrul Detaşamentului de Botoşani, cu patru autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă, precum şi două ambulanţe SAJ. Aceştia au constatat că ardea o lampă de iluminat dint-un grup sanitar, cu degajări mari de fum. Incendiul a fost lichidat", a transmis ISU Botoşani.

Sursa citată a menţionat că, cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit.

"La faţa locului au ajuns prefectul judeţului, Sorin Cornilă, inspectorul şef al ISU Botoşani şi inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani. Aceştia au dispus verificarea modului de exploatare a instalaţiei electrice şi a efectuării reviziilor tehnice periodice. Şcoala are autorizaţie de securitate la incendiu", a mai precizat ISU Botoşani.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au menţionat că un cadru didactic care a suferit un traumatism la gleznă a primit îngrijiri medicale la faţa locului de la echipajul SAJ.

Peste 1 milion de români au consumat cel puţin o dată droguri. Avertismentul unui expert
Peste 1 milion de români au consumat cel puţin o dată droguri. Avertismentul unui expert
Numărul românilor care au încercat cel puţin o dată în viață drogurile se apropie de 1,5 milioane, o creştere cu circa 50% faţă de cel mai recent raport oficial, a declarat marți, 23...
Ce spune antrenorul lui Dinamo înaintea meciului cu FC Botoșani
Ce spune antrenorul lui Dinamo înaintea meciului cu FC Botoșani
Antrenorul echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, Zeljko Kopic, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că se aşteaptă la un joc greu cu FC Botoşani, formaţie care a făcut meciuri...
#incendiu scoala, #Botosani, #elevi , #eveniment