UPDATE Incendiu într-un spital din Ploiești. Masca de oxigen a unei paciente a luat foc

Luni, 26 Februarie 2024, ora 15:42
3956 citiri
UPDATE Incendiu într-un spital din Ploiești. Masca de oxigen a unei paciente a luat foc
Mașină de pompieri FOTO Facebook/ISU Bucuresti-Ilfov

O explozie neurmată de incendiu s-a produs, luni, într-un spital din Ploieşti, iar o femeie de 80 de ani a suferit arsuri.

UPDATE 17.22 Bătrâna care a suferit arsuri în urma exploziei produse în Spitalul Movila din Ploieşti, secţie exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă, este în stare gravă, dar stabilă, a declarat pentru News.ro managerul unităţii sanitare, medicul Bogdan Nica.

Potrivit acestuia, bătrâna a suferit arsuri de gradele unu şi doi pe 15% din suprafaţa corpului, a fost îngrijită de chirurgii plasticieni şi se află la terapie intensivă.

La momentul producerii exploziei, femeia se afla ”în stare comatoasă foarte gravă cu risc vital”, a precizat Bogdan Nica.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti a mai declarat că nu are date privind cauza exploziei, specialiştii urmând a se exprima în acest sens.

UPDATE 15.33 Potrivit unor surse Ziare.com, pacienta în vârstă de 80 de ani a suferit arsuri pe 16% din suprafața corpului, nu 50% cum s-a comunicat inițial. De asemenea, nu ar fi fost vorba e o explozie, ci de ”o flamă” produsă la masca de oxigen a unei paciente. La momentul respectiv, un muncitor lucra cu flexul. Ipoteza luată în calcul este că o scânteie de flex a produs flama.

De asemenea, pompierii nu au apucat să intervină pentru stingerea incendiului, ci flăcările au fost stinse de personalul spitalului.

Știrea inițială

ISU Prahova anunţă, luni, o explozie neurmată de incendiu într-un salon al Spitalului de Boli Infecţioase din Ploieşti – Spitalul Movila.

”Pacientă de sex feminin, aproximativ 80 ani, a suferit arsuri. Este singura victimă, este conştientă, cu arsuri pe aproximativ 50% din suprafaţa corporală”, anunţă ISU Prahova.

Sirsa citată a precizat că se deplasează la faţa locului ambulanţa de Terapie Intensivă mobilă.

”De asemenea, s-au deplasat 3 autospeciale de stingere, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă”, a mai transmis sursa citată.

Deocamdată nu s-a stabilit exact împrejurările producerii deflagraţiei.

”La data de 26 februarie a.c., în jurul orei 14.30, polițiștii din cadrul Secției nr.2 de Poliție Ploiești au fost sesizați despre faptul că în incinta unei unități medicale din municipiul Ploiești ar fi izbucnit un incendiu.

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, stabilindu-se faptul că aspectele sesizate se confirmă, din primele verificări, reieșind faptul că incendiul ar fi izbucnit într-un salon în care se afla internată o singură pacientă, de 83 de ani.

Pompierii sosiți la fața locului au lichidat incendiul, în urma acestuia rezultând vătămarea corporală a pacientei, care ar fi suferit mai multe arsuri la nivelul corpului, aceasta fiind transportată la o alta unitate medicală, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

La acest moment, polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs incendiul și luării măsurilor legale care se impun”, arată comunicatul poliției.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UPDATE Incendiu într-un spital din Ploiești. Masca de oxigen a unei paciente a luat foc
26.02.2024 15:42 - UPDATE Incendiu într-un spital din Ploiești. Masca de oxigen a unei paciente a luat foc
O explozie neurmată de incendiu s-a produs, luni, într-un spital din Ploieşti, iar o femeie de 80 de ani a suferit arsuri. UPDATE 17.22 Bătrâna care a suferit arsuri în urma exploziei...
#incendiu spital ploiesti, #incendiu spital, #Ploiesti, #femeie arsa , #incendiu spital ploiesti