Explozii în lanț urmate de un incendiu uriaș, după ce un tren plin cu produse chimice a deraiat. Sute de persoane au fost evacuate VIDEO

Duminica, 05 Februarie 2023, ora 07:30
2393 citiri
Explozii în lanț urmate de un incendiu uriaș, după ce un tren plin cu produse chimice a deraiat. Sute de persoane au fost evacuate VIDEO
Trenul transporta clorură de vinil, o substanţă chimică folosită la fabricarea plasticului FOTO captură YouTube/ Reuters

Un tren care transporta un produs chimic a deraiat în nordul Statelor Unite, provocând un incendiu uriaş şi evacuarea a câteva sute de persoane.

Deraierea vineri seară a acestui tren de 50 de vagoane la East Palestine, în statul Ohio în apropierea frontierei cu Pennsylvania, nu a provocat victime.

S-au auzit mai multe explozii, în timp ce vagoanele au continuat să ardă sâmbătă, potrivit presei locale, în pofida eforturilor pompierilor, încetiniţi de îngheţul apei în cisterne din cauza frigului polar care s-a abătut în acest weekend asupra acestei regiuni a Americii de Nord.

Trenul transporta clorură de vinil, o substanţă chimică folosită la fabricarea plasticului.

Aproximativ 2.000 de locuitori, aproximativ jumătate din populaţia oraşului East Palestine, au primit ordin să evacueze locuinţele. Autorităţile locale le-au ordonat tuturor locuitorilor pe o rază de 1,6 kilometri de locul dezastrului să părăsească zona.

"Nu vom spune niciodată destul despre necesitatea de a sta departe de locul" accidentului, a scris primarul aşezării într-un mesaj postat pe Facebook.

#incendiu SUA, #incendiu tren, #explozii, #evacuati, #SUA , #SUA