Cum afectează incendiul din Valencia campionatul Spaniei

Vineri, 23 Februarie 2024, ora 17:58
2288 citiri
Cum afectează incendiul din Valencia campionatul Spaniei
Incendiul din Valencia

Liga spaniolă a anunţat, vineri, că meciurile Granada - Valencia şi Levante - FC Andorra au fost amânate ca urmare a incendiului devastator din Valencia în care au murit cel puţin patru oameni.

“LALIGA anunţă amânarea partidei dintre Granda CF şi Valencia CF, programată pentru mâine, 24 februarie, de la ora 14:00, şi a meciului dintre Levante UD şi FC Andorra, programat în aceeaşi zi, de la ora 21:00.

Solicitarea de amânare făcută de Valencia CF şi Levante UD, care a avut acordul echipelor în cauză - Granada CF şi FC Andorra - a fost aprobată ca urmare a dramaticului incendiu care a avut loc ieri în Valencia, soldat cu pierderi de vieţi omeneşti, fiind decretate deja trei zile de doliu în oraşul Valencia.

Această suspendare vine în plus faţă de minutul de reculegere, în semn de respect şi doliu, care va fi respectat la toate celelalte meciuri LALIGA EASPORTS şi LALIGA HYPERMOTION din acest weekend, aşa cum a fost anunţat anterior.

Noile date şi ore de începere a meciurilor vor fi comunicate de LALIGA în timp util”, este comunicatul LaLiga.

Focul a distrus joi două blocuri de locuinţe din Valencia. Patru oameni au murit şi aproximativ 15 persoane sunt date dispărute.

Clubul Valencia s-a declarat "devastat" de consecinţele incendiului.

"Oferim ajutorul nostru instituţiilor şi serviciilor de urgenţă pentru orice necesitate pe care o pot avea", a adăugat clubul.

Echipa masculină, cea feminină şi academia au ţinut un minut de reculegere înainte de antrenamentele de vineri dimineaţă, iar clubul va arbora steaguri în bernă la instalaţiile sale.

Pompierii au fost chemaţi la incident în jurul orei locale 17:30 (16:30 GMT), iar serviciile de urgenţă au salvat mai mulţi locuitori de la balcoane cu ajutorul unor macarale.

Peste 20 de echipaje de pompieri au intervenit la incendiu, care a fost agravat de vântul puternic.

Cincisprezece persoane, inclusiv şase pompieri şi un copil, au fost rănite, dar viaţa lor nu este în pericol.

O perioadă de doliu de trei zile a fost declarată în regiunea Valencia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Spaniolii încep să se sature de vizitatorii străini. Campanii agresive în a doua mare destinaţie turistică mondială: ”Întoarce-te acasă la tine”
Spaniolii încep să se sature de vizitatorii străini. Campanii agresive în a doua mare destinaţie turistică mondială: ”Întoarce-te acasă la tine”
Din insulele Baleare şi până în Canare, din Barcelona până la Malaga, manifestaţiile ostile supraturismului se înmulţesc în Spania, a doua mare destinaţie turistică mondială, obligând...
Cine e fostul rapidist care a învins liderul campionatului din Israel
Cine e fostul rapidist care a învins liderul campionatului din Israel
Fotbalistul român Antonio Sefer a marcat golul prin care Hapoel Beer Sheva a învins-o pe Maccabi Tel Aviv cu scorul de 1-0, luni, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a 29-a a...
#Incendiu Valencia, #campionat, #Spania , #stiri fotbal