Coșmarul trăit de trei copii al căror tată a vrut să le dea foc în casă. Mezinul avea opt luni și a fost salvat în ultima clipă

Vineri, 03 Iunie 2022, ora 06:11
3128 citiri
Coșmarul trăit de trei copii al căror tată a vrut să le dea foc în casă. Mezinul avea opt luni și a fost salvat în ultima clipă
Cei trei copii au fost salvați cu prețul vieții de către mama lor FOTO ISU

Tribunalul Bacău l-a trimis după gratii pentru o perioadă de 11 ani pe bărbatul din Moinești care a vrut să le dea foc copiilor săi, în vârstă de 5 ani, 2 ani și 8 luni, chiar în Ajunul Crăciunului.

Vicencțiu Vasile Crețu a fost găsit vinovat pentru tentativă de omor calificat în forma violenţei în familie și va avea de achitat câte 5000 de lei pentru fiecare dintre copiii săi pe care a vurt să-i ucidă de față cu mama lor.

Decizia Tribunalului Bacău nu este definitivă.

Fapta pentru care băcăuanul a fost trimis în judecată s-a petrecut în seara zilei de 21 decembrie 2021. Bărbatul se afla de o bună perioadă de timp într-o relație tensionată cu soția sa. Din cauza consumului excesiv de alcool, individul devenise violent și-și abuza constant soția și copiii. Acesta a fost motivul pentru care femeia a decis să ceară judecătorilor din Moinești ordin de protecție, dar și evacuarea soțului din casă.

Deranjat de situația în care a ajuns, Vasile Crețu a avut o ieșire extremă la aflarea veștii că va trebui să părăsească domiciliul conjugal în pragul iernii. A mers în curte de unde a luat un bidon plin cu benzină, a intrat în dormitorul unde se aflau cei trei copii ai săi, dintre care unul de doar câteva luni, a stropit tot ce i-a ieșit în cale cu combustibil și a dat foc.

Flăcările au cuprins în câteva secunde aproape întreaga încăpere, copiii fiind salvați de mamă în ultima clipă, chiar cu prețul vieții. Femeia a fost găsită de pompierii chemați de vecini să stingă focul, cu părul și hainele arse.

În fața judecătorilor bărbatul a recunoscut parțial fapta, susținând că în momentul în care a dat foc casei, copiii nu se aflau înăuntru, însă afirmațiile sale au fost contrazise atât de copilul său cel mare, dar și de vecinii care au asistat la scandal.

Nemulțumit de decizia primei instanțe, Vasile Crețu a atacat sentința la Curtea de Apel Bacău. Bărbatul se află în prezent în arest preventiv.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alertă cu privire la un sirop de tuse pentru copii. Produsul ar fi foarte toxic, arată testele
Alertă cu privire la un sirop de tuse pentru copii. Produsul ar fi foarte toxic, arată testele
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că este probabil să extindă avertizarea cu privire la siropul de tuse pediatric Benylin, produs de Johnson & Johnson dintr-un lot descoperit în...
De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
Postul Paștelui este cel mai aprig și mai lung de peste an. Puțini știu însă că postul nu este pentru toată lumea, iar anumite persoane nu trebuie să țină post deoarece le poate face...
#incendiu, #copii, #omor, #bacau, #foc, #casa , #incendiu