Explozie urmată de un incendiu, într-un bloc din Constanța. Zeci de persoane au fost evacuate FOTO

Joi, 14 Aprilie 2022, ora 09:47
2399 citiri
Explozie urmată de un incendiu, într-un bloc din Constanța. Zeci de persoane au fost evacuate FOTO
În urma exploziei, 25 de locuinţe au fost afectate FOTO Facebook/ Constanta INFO

Peste 90 de persoane au fost evacuate sau au părăsit singure locuinţele în urma unei explozii care a fost urmată de un incendiu, joi, 14 aprilie, într-un bloc din municipiul Constanţa.

În urma exploziei, 25 de locuinţe au fost afectate. Două persoane au fost transportate la spital după ce au suferit arsuri. În urma unui alt incendiu, produs la distanţă de câteva ore într-un alt bloc din oraş, o femeie a ajuns la spital.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a transmis că, în noaptea de miercuri spre joi, pompierii au fost solicitaţi să intervină pe Aleea Egretei din municipiul Constanţa, acolo unde s-a produs o explozie urmată de un incendiu, la un bloc de locuinţe P+3. Acolo s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două autoscări, o descarcerare, trei echipaje SMURD tip B, o autospecială de transport victime multiple şi trei ambulanţe de la Serviciul Judeţean.

"În urma incendiului au ars aproximativ 25 de metri pătraţi dintr-o garsonieră situată la etajul doi, iar din cauza exploziei au fost afectate alte 25 de locuinţe. Au fost evacuate 20 de persoane de către echipajele de intervenţie, iar 71 de persoane s-au autoevacuat”, a anunţat ISU Dobrogea.

Un bărbat în vârstă de 50 de ani şi o femeie de 49 de ani au suferit arsuri şi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Constanţa.

"La faţa locului a fost şi un reprezentant din cadrul Primăriei Constanţa în vederea identificării de persoane care ar avea nevoie de relocare. Incendiul a fost lichidat în mai puţin de o oră, iar misiunea de evaluare a pagubelor s-a finalizat în jurul orei 08.00”, a precizat ISU.

Potrivit Serviciului de Ambulanţă, bărbatul a suferit arsuri pe aproximativ jumătate din suprafaţa corpului şi există suspiciuni că ar avea şi arsuri ale căilor aeriene. Femeia are arsuri pe o treime din corp şi, la fel, sunt suspiciuni de arsuri ale căilor aeriene. Cele două victime au fost intubate şi se află în camera de resuscitare.

După aproximativ patru ore, pompierii au fost solicitaţi să intervină la un alt incendiu, tot în municipiul Constanţa, izbucnit la etajul întâi al unui bloc de pe Aleea Topolog. Acolo s-au deplasat 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o descarcerare, două autoscari, două echipaje SMURD B şi un echipaj de la Serviciul Judeţean, în total fiind 35 de pompieri.

Douăzeci şi cinci de persoane au ieşit singure din locuinţele lor, iar una singură a fost evacuată de pompieri. În urma incendiului, o femeie, cea care locuia în apartamentul respectiv, a fost rănită, fiind transportată la spital.

Pompierii urmează să afle cauza incendiului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amenințări cu arma în Constanța. Un șofer a scos pistolul din cauza șicanărilor în trafic
Amenințări cu arma în Constanța. Un șofer a scos pistolul din cauza șicanărilor în trafic
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat că poliţiştii din Eforie au fost sesizaţi, joi seara, cu privind la faptul că în timp ce se deplasa cu...
UPDATE Pompierii reiau acțiunile de căutare-salvare la blocul din Craiova unde a avut loc o explozie. Care este cauza nenorocirii
UPDATE Pompierii reiau acțiunile de căutare-salvare la blocul din Craiova unde a avut loc o explozie. Care este cauza nenorocirii
Echipajele de intervenţie reiau, joi dimineaţa, 18 aprilie, acţiunile de căutare-salvare la blocul din municipiul Craiova unde, cu o seară în urmă, s-a produs o explozie în urma căreia o...
#incendiu, #bloc, #Constanta , #incendiu
Comentarii
Poza Ionut175
Ionut175
rank 5
420 citiri.isu igsu arafat cnsu dsu raed pompieri smurd politia mai