Incendiu la casa parohială a bisericii romano-catolice din Vatra Dornei. De la ce au pornit flăcările

Duminica, 19 Martie 2023, ora 13:19
1774 citiri
Incendiu la casa parohială a bisericii romano-catolice din Vatra Dornei. De la ce au pornit flăcările
Pompierii care sting flăcările FOTO ISU Suceava

Pompierii militari de la Detaşamentul Vatra Dornei au intervenit, duminică, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la casa parohială a Bisericii romano-catolice din municipiul Vatra Dornei, a informat ISU Suceava.

Sursa citată a precizat că la faţa locului s-a intervenit cu două autospeciale pentru stingerea incendiului izbucnit la acoperişul unei anexe cu destinaţie cameră tehnică, aparţinând casei parohiale.

Potrivit ISU Suceava, la sosirea echipajelor de intervenţie ardea astereala din jurul coşului de fum de la centrala termică, cu pericol de propagare la casa parohială, la locaşul de cult, la anexele din apropiere şi la o pensiune din proximitate.

În incendiu au ars aproximativ 10 metri pătraţi de astereală, de la nivelul acoperişului şi aproximativ 3 metri pătraţi de pardoseală şi s-au degradat pereţii de la etajul superior al camerei tehnice, precum şi pereţii şi planşeul din interiorul unei camere din casa parohială, pe o suprafaţă de aproximativ 20 de metri pătraţi.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coşul de fum (burlan metalic) neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile.

Nu s-au înregistrat victime, iar datorită intervenţiei rapide a pompierilor militari au fost salvate casa parohială, locaşul de cult, anexele din apropiere şi pensiunea din proximitatea acestora.

#incendiu, #casa parohiala, #biserica, #Vatra Dornei , #incendiu